Mateo Beretini (©Reuters)
Mateo Beretini (©Reuters)

Svi kukaju na klizav teren: Šampionki US Opena tri gema, Karacev ne ume na travi, Beretini ozbiljna pretnja

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.06.21. | 15:25

Nova iznenađenja na Vimbldonu

Takmičenje se tek zahuktava i iznenađenja su još retka, ali nije da ih nema. Šampionka US Opena iz 2019. godine, Bjanka Andresku završila je učešće na Vimbldonu već na prvom koraku osvojila – tri gema. Veteranka Aliz Korne, sada 58. teniserka sveta, savladala je petog nosioca u ženskom singlu sa 6:2, 6:1.

Nije Korne baš bilo ko – igra ona 14. put uzastopce na Vimbldonu – ali prvo kolo nije prošla još od 2016. istina, Andresku je prošle sezone imala velikih problema sa kolenom koje je očigledno ostavilo velike posledice.

Izabrane vesti

A na sve to…

Tereni su ovde prilično vlažni. Nisam se okliznula jednom, nego pet ili šest puta. Ne kažem da sam zbog toga izgubila, ali tereni su super-klizavi”, požalila se Bjanka Andresku, dan nakon što je i Nik Kirjos kukao na terene, ne zato što su klizavi, no zato što su spori, a ne bi trebalo tako da bude na travi.

Kako bilo, kraj i za 20. nosioca u muškom singlu, Aslana Karaceva, koji je na Otvorenom prvenstvu Australije dogurao čak do polufinala u kome ga je zaustavio Novak Đoković. Međutim, trava nije omiljena podloga ruskog tenisera, koji je prvi put dobacio do glavnog žreba na Vimbldonu. Samo da bi ga u prvom kolu u tri seta, od kojih su dva bila vrlo neizvesna, počistio Žeremi Šardi sa 7:6 (4), 7:6 (6), 6:3.

(1,27) Bautista – Kecmanović (3,40)

Sa druge strane, Mateo Beretini, polufinalista sa Ju-Es Opena 2019. i četvrfinalista sa ovogodišnjeg Rolan Garosa, potvrdio je da ima čemu da se nada na “ostrvu”. Nakon osvojene titule u Kvinsu odlična partija protiv Gvida Pelje, četvrtfinaliste Vimbldona iz 2019. godine, i pobeda od 3:1, po setovima 6:4, 3:6, 6:4, 6:0.

Deseti nosilac, Denis Šapovalov, prošao je u treće kolo bez borbe, pošto se Pablo Anduhar povukao zbog povrede kuka, dok će mnogi odahnuti zbog ispadanja snažnog servera Džona Iznera. Japanac Jošihito Nišioka je eliminisao 18. nosioca sa 7:6 (5), 2:6, 6:3, 6:7 (3), 6:4, iako je Izner odservirao 36 asova i sve skupa osvojio više poena od rivala. I to je tenis.


tagovi

Mateo BeretiniBjanka AndreskuAslan KaracevVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara