©Reuters
©Reuters

Švjontek i Džaber u finalu US opena

Vreme čitanja: 1min | pet. 09.09.22. | 05:27

Poljakinja i Tunižanka u borbi za grend slem titulu

Ons Džaber je na Vimbldonu uspela da napravi iskorak u karijeri i stigne do grend slem finala, međutim Tunižanka je u Londonu stala nadomak prestižne titule. Sjanim igrama na US openu trenutno peta teniserka sveta izborila se za popravni u vidu novog grend slem finala, a protivnica će joj biti aktuelna najbolja svetska teniserka Iga Švjontek.

Poljakinja se u finale plasirala pobedom nad Arinom Sabalenkom nakon preokreta 3:6, 6:1, 6:4 i tako se našla u situaciji da osvoji treću grend slem titulu nakon dva uspeha na Rolan Garosu (2020. i 2022. godine).

Izabrane vesti

Sa druge strane, poslednji korak na putu do finala Džaber je napravila eliminisavši francusku tinejdžerku Karolin Garsiju prepustivši joj samo četiri gema (6:1, 6:3).

Teniserke iz Tunisa i Poljske tako su zakazale peti međusobni duel koji je na programu u nedelju od 22 časa. Prvi međusobni susret narednih rivalki pripao je Igi Švjontek u vašingtonu, nakon čega su usledile dve pobede Džaber (na Vimbldonu i u Sinsinatiju), dok je poslednji okršaj na turniru u Rimu odigranom u maju pripao prvoj teniserki sveta.


tagovi

US openIga ŠvjontekOns Džaber

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara