Tenis u tropskom raju

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.01.19. | 15:16

Na Tajlandu se održava mali, ali veoma interesantan WTA turnir koji nam ove noći nudi dobre prilike za klađenje

Samo što je završen Australijan open teniski globtroteri su se raspršili na sve strane sveta, oni koji su imali uspešne dve sedmice u Melburnu uglavnom su se vratili kućama, dok oni koje baš i nije išlo šansu već od danas traže na turnirima kojima se nastavlja sezona.

DANAŠNJI RASPORED MEČEVA (-8 Č)

Izabrane vesti

Tako su devojke ove sedmice raspoređene na dva takmičenja, jedno je u ledom okovanom, ali i tako jednom od najlepših gradova na svetu, Sankt Peterburgu, a drugo u pravom tropskom raju. U pitanju je relativno nova WTA destinacija koja izgleda kao u bajci, u tajlandskom turističkom mestu Hua Hinu (tvrda podloga, nagradni fond 250.000 dolara). Novčane nagrade su možda slabije nego u Rusiji, ali je ugođaj, barem u ovo doba godine, verujemo daleko bolji.

No, nas ne interesuje kako se devojke zabavljaju na plaži, već kako udaraju žute loptice. Pa tako nas u predstojećoj noći očekuje nekoliko mečeva na kojima bi mogla da se zaradi fina lova. I to uglavnom jureći kečeve.

Krećemo od susreta Viktorije Golubić i Sare Soribes Torno gde očekujemo i treću pobedu Švajcarkinje poreklom sa ovih prostora u trećem duelu sa španskom teniserkom. I to brzu.

Jedna od najboljih svetskih igračica proteklih nekoliko sezona, višestruka grend slem šampionka koja je trenutno u rezultatskoj krizi, Garbinje Muguruza je zvezda turnira i tamo je došla više zbog promocije nego pobeda. Ipak, teško da će dozvoliti iznenađenje u prvom kolu iako joj je protivnica iskusna Zabine Lisicki, nekada veliki nemački talenat. Ovde naravno gađamo keca, ali ne bi bilo čudno kada bi gemovi otišli u plus.

Za prodor u drugo kolo boriće se Sajsaj Ženg i Mendi Minela. Kineskinja je viđena kao favorit, pre svega zbog bolje pozicije na svetskoj listi, ali ne treba smetnuti sa uma da je Luksermuržanka slavila u oba okršaja sa Ženg i to poslednji put minulog leta u Bolu na Braču, gde su uslovi veoma slični onima u Tajlandu. Ovde bi valjalo rizikovati za kvotu 2,29 na Minelu.

***kvote su podložne promenama

FOTO: Shutterstock


tagovi

Garbinje Muguruza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara