(©AFP)
(©AFP)

Teniski svet u ekstazi: Najveći Novakov preokret u karijeri

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.08.23. | 09:18

Poručuje nekadašnji as Greg Rusedski

Posle Vimbldona svet tenisa je slavio novog kralja, Karlosa Alkarasa, a starog, Najvećeg svih vremena, Novaka Đokovića, gurnuo u prašinu. Reklo bi se, najveća greška koju su mogli da naprave...

Polako sa tim novim kraljem, poručio je Đoković nestvarnim trijumfom u Sinsinatiju nad Alkarasom u finalu, u meču koji je momentalno ušao u antologiju tenisa. Najduže finale mastersa od 1990. Svet belog sporta je pao u ekstazu.

Izabrane vesti

Nekadašnji teniski as, odavno već analitičar, Greg Rusedski, proglasio je ovaj Novakov trijumf za njegov najveći preokret u karijeri. Možda i nije daleko od istine, jer je Alkaras imao set i brejk prednosti.

„Najbolji Novakov preokret svih vremena. Nisam video da to može da se dogodi kada je bio set i brejk u zaostatku, mučeći se sa vrućinom. Kakav šampion, kakva igra. Kako je ovo okrenuo? Ovo će baš boleti Alkarasa. Jedan od najbolnijih poraza, jer je imao potpunu kontrolu nad mečom. Bez dileme, najveći preokret koji je Đoković ikada napravio“, naglasio je Rusedski.

Braća Mekinro su veliki Novakovi navijači, a pogotovo Patrik, koji ne krije koliko se divi Najvećem svih vremena.

Je li ovo najbolje finale nekog ne-mejdžora (grend slema) ikada? A, još je u toku“, pisao je Mekinro tokom meča.

A, onda poentirao.

„I na kraju Đoković. Ponovo“.

Nekadašnji američki teniser Mardi Fiš samo je napisao na tviteru.

„Kakav. Meč“.

Džejmi Marej, Endijev brat, napisao je o Novaku:

“Kakav meč. Kažu da je Novak odigrao do sada 35 grend slem finala. To je devet uzastopnih godina u kojima je igrao finale svakog slema ili po tri finala u 12 godina. To je suludo“.

Komentari će tek da pljušte, dobar deo Evrope je prespavao sada već legendarno finale Sinsinatija. Ne znaju šta su propustili.


tagovi

Novak ĐokovićGreg Rusedski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara