Foto: AFP
Foto: AFP

Težak Đokovićev žreb za US Open: Beretini već u četvrtfinalu, Zverev u polufinalu...

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.08.21. | 18:24

U eventualnom finalu mogući protivnici Cicipas i Medvedev

Izašao je žreb za predstojeći US Open. Novak Đoković startovaće protiv kvalifikanta, a onda potencijalno mogu da mu dođu Jan Lenard Štruf, David Gofan ili Kei Nišikori, Tejlor Fric, Mateo Beretini već u četvrtfinalu, Aleksandar Zverev u polufinalu, a u finalu Medvedev ili Cicipas.

Utisak je, sada kada nema Rafaela Nadala i Rodžera Federera, teško da je moglo teže.

Izabrane vesti

Novak će na terenima na Flešing medouzu pokušati da dođe do četvrte titule na US Openu.

Novak stiže na US Open posle teškog iskustva na Olimpijskim igrama u Tokiju gde je poražen u polufinalu od Aleksandra Zvereva, tako da bi eventualno mogao da se sastane sa istim protivnikom i u polufinalu Njujorka.

Poznato je da srpski teniser juri kalendarski slem, uzeo je sva tri grend slema u sezoni i probaće da kompletira posao i uđe u istoriju kao jedini u Open eri kome je tako nešto pošlo za rukom.

U isto vreme, Đoković bi osvajanjem US Opena stigao do 21. grend slema čime bi se izdvojio u odnosu na Rodžera Federera i Rafaela Nadala sa kojima je trenutno poravnat na 20 najvećih titula.


Laslo Đere je u delu žreba sa Đokovićem i njegov prvi rival će biti Amerikanac Denis Kudla. Dušan Lajović će se na startu turnira susresti sa Benoom Perom. Miomir Kecmanović će napasti na startu Rinderkneča.


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara