"Novak Đoković"
"Novak Đoković"

Težak žreb za Novaka i projektovano četvrtfinale Vimbldona: Đoković - Tim, Mari - Vavrinka, Nadal - Čilić i Raonić - Federer

Vreme čitanja: 1min | pet. 30.06.17. | 12:20

Naravno, ako ne bude iznenađenja

Novak ĐokovićNajbolji srpski teniser Novak Ðoković protiv Slovaka Martina Kližana počinje nastup na ovogodišnjem Vimbldonu, odlučeno je danas žrebom.

Ukoliko uspešno savlada prvu prepreku, drugi nosilac na travnatom grend slemu potom bi išao na boljeg iz duela Adam Pavlašek (Češka) - Ernesto Eskobedo (SAD), dok bi već od sledeće runde imao više nego izazovne rivale. Ako ne bude iznenađenja, redom: Huan Martin Del Potro, pa Gael Monfis i u četvrtfinalu Dominik Tim.

Izabrane vesti

I opet: ako ne bude iznenađenja četvrtfinalni parovi izgledali bi ovako: Đoković - Tim, Rodžer Federer - Miloš Raonić, Rafael Nadal - Marin Čilić, Endi Mari - Sten Vavrinka. U polufinalu, Đoković bi mogao na Federera, Mari na Nadala.

Na Vimbldonu učestvuju još tri srpska predstavnika u muškoj konkurenciji, Viktor Troicki se na startu sastaje sa Florijanom Majerom iz Nemačke, Janko Tipsarević sa Amerikancem Džaredom Donaldsonom, a Dušan Lajović čeka kvalifikanta.

U ženskom singlu, Jelena Janković u prvom kolu igra protiv 10. igračice sveta Agnješke Radvanske iz Poljske, a u glavnom žrebu može da joj se pridruži Aleksandra Krunić ukoliko prebrodi poslednju rundu kvaliifkacija.

Nagradni fond na ovogodišnjem Vimbldonu, koji se igra od 3. do 16. jula, iznosi 14.840.000 funti.

(FOTO: Action Images)


tagovi

atpDušan LajovićJanko TipsarevićJelena JankovićNovak ĐokovićViktor TroickiVimbldonWTA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara