Dominik Tim (©Reuters)
Dominik Tim (©Reuters)

Timov plan za 2021: Grend slemovi su najvažniji

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.12.20. | 15:59

„Mesto na ATP listi je manje važno“, kaže Austrijanac

Osvojio je Dominik Tim u ovoj godini svoj prvi grend slem trofej u karijeri i sada je glad za drugim – nezadrživa.

Toliko Tim želi da nastavi da osvaja najveće trofeje u svetu tenisa da mu je čak i prvo mesto na ATP listi sekundarna stvar.

Izabrane vesti

Austrijanac je u 2020. pokazao da je izrastao u igrača koji može da se bori za pehare i na betonu i na šljaci i zato s nestrpljenjem čeka novu sezonu, da krene u borbu za nove trofeje.

Meni nije toliko bitno na kojem sam mestu na rang listi. Moj apsolutni prioritet su grend slem trofeji. Ako ne bih osvojio neki trofej na grend slemovima ili makar igrao u finalu, ta godina bi za mene bila neuspešna. Bio bih zadovoljan i da budem četvrti na ATP listi, a osvojim neki od četiri najveća trofeja“, rekao je Tim za austrijsku TV Servus.

Naravno, to ne znači da Dominik nema nikakvu želju da jednom sedne na čelo teniskog karavana.

Kada sam već broj tri naravno da postoji želja da dođem do prvog mesta. Ali ona nije toliko velika kao osvajanje grend slem trofeja“.

Tim je u 2020. igrao u finalu Australijan opena, osvojio US open i bio polufinalista Rolan Garosa. On smatra da je došlo vreme da i ostali igrači počnu da osvajaju najveće trofeje, pored velike trojke.

Možda će i naredne godine sva četiri grend slema uzeti Đoković i Nadal, možda i Federer. Ali i pored toga, sve su veće šanse da bude i drugih pobednika. Zato je moja titula na US openu bila važna i drugima, da vide da je moguće osvojiti je pored njih trojice“, istakao je Tim.

Prvi grend slem u 2021. godini biće Australijan open, koji će se igrati od 8. do 21. februara u Melburnu.


tagovi

grend slemATP listaTenisDominik Tim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara