Aleksander Zverev (©Reuters)
Aleksander Zverev (©Reuters)

Titula broj 14 za Zvereva

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.03.21. | 08:33

Nemac osvojio Akapulko

Pet uzastopnih pobeda imao je Stefanos Cicipas protiv Aleksandera Zvereva, ali mu je zadrhtao reket kad je bilo najbitnije.

Nemac Zverev pobednik je turnira u Akapulku, pošto je u finalu pobedio Grka Cicipasa sa 2:0 u setovima posle velike borbe koja je potrajala dva sata i 19 minuta – 6:4, 7:6.

Izabrane vesti

Ovo je teniseru poreklom iz Rusije 14. titula u karijeri, a prva u 2021. godini. Fin niz nastavlja Zverev, pošto je od 2016. svake sezone osvojio makar po jedan pobednički pehar. Sa bodovima koje je zgrnuo u Meksiku Aleksander će od ponedeljka biti i dalje sedmi teniser sveta, ali će zaostatak za Rodžerom Federerom biti 305 bodova.

Cicipas je propustio veliku šansu da osvoji trofej, jer je bolje otvorio meč, poveo je 3:0, a na 4:1 imao je tri brejk šanse da potpuno slomi rivala i dođe nadomak osvajanja seta. Umesto toga, Grk je dopustio da u narednom gemu Zverev njemu oduzme servis i skroz se vrati u meč. Štaviše, od 4:1 Nemac je napravio seriju od 5:0 u gemovima i dobio set.

U drugom je do 4:4 svako držao svoj servis, a onda je krenuo karambol. Razmenjen je po brejk u naredna dva gema, s tim što je Zverev ispustio prvu meč loptu. Na 5:5 Aleksander je propustio šest brejk šansi, a u narednom gemu Cicipas svoju set priliku. A, kada se otišlo u taj-brejk, tu je Nemac bio daleko bolji i dobio ga je sa 7:3.

Ovo je prva pobeda Zvereva nad Cicipasom od 2018. godine.


tagovi

Aleksandar ZverevStefanos Cicipasatp Akapulko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara