To je pravi Đoković! Neka se spreme Nadal ili Alkaraz

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.05.22. | 15:32

Najbolji teniser sveta siguran protiv Poljaka u četvrtfinalu Madrida – 2:0

 Ovo već podseća na šampionski kod Novaka Đokovića. Najbolji teniser sveta plasirao se u polufinale mastersa u Madridu, pošto je vrlo autoritativno dobio Poljaka Hurkača sa 2:0 u setovima (6:3, 6:4 ). Đoković sad na miru može da čeka duel Nadala i nadolazeće španske zvezde Alkaraza, i priprema se za polufinale u kojem će imati šansu da potvrdi uspon forme.

Videlo se po govoru tela, kao i nekim poenima da ovo nije isti Đoković od pre nekoliko sedmica, da nije onaj igrač koji se mučio sa znatno slabijim igračima tokom Srbija Opena. Da će Đoković nastaviti stopostotan učinak u sudaru sa poljskim teniserom bilo je jasno već na početku meča. Već u drugom gemu Novak je uzeo brejk rivalu, izgledao vrlo autoritativno i gotovo nije pravio neiznuđene greške. Održavao je prednost i na posletku posle samo 33 minuta dobio prvi set.

Izabrane vesti

Identična slika ponovila se i u drugom setu... Istina, bio je Hurkač nešto konkurentniji. Držao servis do petog gema. Tada je Đoković iskoristio brejk šansu i napravio odlučujući korak ka još jednoj pobedi u Madridu. Imao je Đoković ozbiljnih problema u osmom gemu, izdržao sve napade Poljaka koji je počeo da igra sa mnogo više rizika.

Videlo se to i kada je Hurkač poslednji put servirao na meču. Izborio se Đoković za dve meč lopte, ali je Poljak sa dva neodbranjiva servisa produžio meč. Ništa to nije promenilo. Već u narednom gemu Đoković je ponovo izgledao autoritativno i uspeo da sačuva snagu za ono što sledi već sutra.


tagovi

Novak ĐokovićHubert Hurkač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara