(© Reuters)
(© Reuters)

To se zove savršen tenis: Deset mečeva u godini, deset pobeda sa 2:0

Vreme čitanja: 1min | čet. 26.01.23. | 13:23

Prvo grend slem finale za Sabalenku

Obično se kaže da je treća sreća, u slučaju Ajrine Sabalenke sreća je – četvrta. Iz prethodna tri pokušaja nije uspela, iz ovog jeste, pa će u subotu prvi put u karijeri igrati finale grend slema.

Snažna Beloruskinja je u drugom polufinalu autoritativno savladala Poljakinju Magde Linete (7:6, 6:2) i zakazala okršaj za pehar sa Elenom Rjibakinom koja je nešto ranije na sličan način bila bolja od Viktorije Azarenke. Tako će Belorusija, ipak, imati jednu predstavnicu u finalu Australijan opena.

Izabrane vesti

Prvom grend slem za Sabalenku, pošto je prethodno poklekla u duelima sa Karolinom Pliškovom na Vimbldonu 2021, Lejlnom Fernandez iste godine na Ju Es openu i Igom Švojntek pre nekoliko meseci, takođe u Njujorku.

Sabalenki je ovo bila deseta uzastopna pobeda od početka 2023, jer je blistala i na Adelajd kupu i sad na Australijan openu. Zanimljivo, svih deset trijumfa ostvarila je tako što koleginicima nije prepustila ni set.

Istovremeno, zadržala stoprocentni učinak u duelima sa Linete (tri trijumfa) i sa ogromnim samopouzdanjem će pojuriti prvi grend slem pehar.


tagovi

Arina SabalenkaTenisWTAAustralijan openAustralijan Open 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara