Đoković i Nadal (©Reuters)
Đoković i Nadal (©Reuters)

Toni Nadal: Đoković je najbolji jer je Rafa bio povređen

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.02.22. | 08:49

Nipodaštavajuće izjave ujaka i bivšeg trenera španskog tenisera

Rivalitet Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera ostaće zauvek upisan u teniske almanahe. Sva trojica svrstala su se među najbolje u istoriji belog sporta, a po kom redosledu - zauvek će se polemisati.

Trenutno je po broju osvojenih grend slemova u prednosti Rafael Nadal. Španac je prošlog meseca u Australiji osvojio 21. titulu na najznačajnijim svetskim turnirima, dok ih Đoković i Federer imaju po 20.

Izabrane vesti

Možda bi bilo drugačije da je srpskom teniseru dozvoljeno da se takmiči, ali dobro je poznato kroz šta je Đoković prošao u Melburnu. Na kraju, zbog toga što nije vakcinisan ne samo da mu nije dozvoljeno da učestvuje na Australijan openu, već je i bio u višednevnom pritvoru, imao dva suđenja, a onda je proteran iz Australije u pratnji policije.

Ujak Rafaela Nadala i njegov nekadašnji trener, Toni Nadal, ističe da Đoković nije zaslužio takav tretman, ali i kontradiktorno gleda na uspeh svog sestrića. Ne obazire se Toni Nadal na Novakovo neigranje u Melburnu, što ga je sprečilo da postane rekorder po broju osvojenih grend slemova, a istovremeno tvrdi da bi Rafa bio najbolji na svetu da nije imao probleme s povredama.

"Sramota je da 'broj jedan' kao što je Đoković mora na suđenje zbog čitave situacije, ali to je nešto što je moralo da bude urađeno jer se moramo pridržavati pravila", smatra Toni Nadal, koji je pričao za argentinski Radio 10.

Odsustvo Đokovića otvorilo je Rafi Nadalu put ka finalu Otovrenog prvenstva Australije, pošto je žrebom bilo predviđeno da se srpski i španski as sastanu u polufinalu. U meču za trofej Rafa je savladao Danila Medvedeva i sprečio Rusa da se popne na prvo mesto ATP liste, a u svoje vitrine doneo drugi pehar sa prvog grend slema sezone. Prethodni je osvojio pre 13 godina.

"Danas je najbolji Srbin, ali to je samo zato što Rafa dugo nije igrao. Da nije bio toliko često povređen, bio bi i danas najbolji na svetu. Ali, jako je mala razlika u odnosu na Federera ili Đokovića", tvrdi Toni Nadal.


tagovi

Novak ĐokovićRafael NadalToni Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara