Treća sreća: Medvedev slavio u finalu Sinsinatija

Vreme čitanja: 1min | pon. 19.08.19. | 09:09

Ruski teniser igrao je finale na trećem uzastopnom ATP turniru

Pre dva dana pred Danilom Medvedim pao je Novak Đoković, a kasno sinoć ruski teniser uspeo je da dođe do titule na turniru u Sinsinatiju i to tako što je u dva seta savladao Belgijanca, Davida Gofana, 2:0 (7:6, 6:4).

Nakon finala u Vašingtonu gde je poražen od Nika Kirjosa, a potom i u Montrealu gde je doživeo neuspeh protiv Rafaela Nadala, Danil Medvedev nije dozvolio da se ista priča ponovi i po treći uzastopni put. Doduše, u prvom setu nije išlo tako lako, jer se otišlo u taj-brejk. Tamo je viđena serija mini brejkova, a dovoljno je reći da su samo dva poena teniseri osvojili na svoj servis. Na kraju, bolje se snašao Rus i dobio je završni gem rezultatom 7:3.

Izabrane vesti

U drugom setu, brejk na startu je bio dovoljan Medvedev u da meč privede kraju i proslavi jednu od najvećih pobeda u dosadašnjem toku karijere. Jedini otpor David Gofan pružio je u završnom gemu kada je imao dve brejk lopte i šansu da se vrati u meč, ali je Rus vezao četiri uzastopna poena i slavio sa 6:4.

Medvedev je ovom pobedom skočio na peto mesto na najnovijoj ATP listi, dok je David Gofan plasmanom u finale turnira u Sinsinatiju obezbedio 15. mesto na spisku najboljih igrača sveta.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara