Danil Medvedev (Reuters)
Danil Medvedev (Reuters)

Trener Medvedeva otkrio recept za pobedu nad Novakom: Novi servis i taktika da ne trči mnogo

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.09.21. | 18:54

Priznao je da je Rusa uhvatila panika u finišu meča kada su noge počele da mu otkazuju posle brejka Đokovića

Danil Medvedev je na prvom grend slemu sezonu doživeo debakl u finalu Australijen opena protiv Novaka Đokovića. Srbin je tada pregazio Rusa u Melburnu.

Ali na poslednjem grend slemu sezone se situacija okrenula. Ne samo da je Medvedev iznenadio Đokovića u finalu već ga je pobedio mnogo lakše nego što je bilo ko mogao da pretpostavi uoči meča. Bio je to jedan od Novakovih najubedljivijih poraza na grend slemovima.

Izabrane vesti

Šta se sve promenilo za manje od godinu dana, otkrio je trener ruskog tenisera Žil Servera.

„Posle finala u Australiji, imali smo osećaj da Danil nije imao dovoljno vatre u igri koja vam pomaže da budete bolji. Pogotovo u mečevima protiv igrača kao što je Novak. Zato je to morao da promeni da bi ovo finale odigrao na višem nivou. Sada svi osećamo da je spreman da se takmiči i pobeđuje na najvišem nivou“, rekao je posle finala u Njujorku francuski stručnjak koji od 2007. godine trenira Medvedeva.

Pojasnio je da ne postoji magični recept za tako nešto.

„Naravno, lako je to sve reći. Ali ne postoji čarobni štapić. Potrebno je da igrate svoj najbolji tenis, da imate kvalitet u udarcima, ali i da znate da morate da menjate strategiju tokom meča jer će vam se Novak adaptirati. Morate da osetite momenat kada je potrebno da uradite nešto drugačije. Imali smo nekoliko različlitih taktika tokom meča. Pogotovo kada je Danil ubacivao lopticu u sredinu terena da ne bi otvarao uglove i da ne bi morao mnogo da trči. Naravno, dobar servis je bio jedan od ključnih segmenata. Servirao je baš dobro“.  

Rus je dozvolio Đokoviću samo jedan brejk i osvojio čak 81 odsto poena kada je ubacio prvi servis.

„Pobedio je zahvaljujući servisu na veoma visokom nivou. Mnogo vremena smo posvetili tom udarcu u poslednje vreme. Svakog dana sam mu postavljao različite ciljeve kako bih izvukao maksimum iz njegovog servisa. Već u Torontu smo osetili da mu se servis jako popravio“.

Priznao je Francuz da je Medvedeva uhvatila panika posle prve propuštene meč lopte i prvog Novakovog brejka u susretu.

„Bila je teška situacija na kraju meča. Kasnije mi je Danil rekao da su noge počele da mu otkazuju od tenzije. Tada je počeo potpuno drugi meč. Kada izgubite jedan brejk, sumnje počinju da rastu. Potrebno je pronaći sve moguće resurse u sebi da bi nastavili dobro da servirate. Pobediti Novaka na grend slem turniru je velika stvar. A pobediti Novaka u grend slem finalu je mnogo veća stvar. Nadam se i priželjkujem da će ova pobeda podići Danila na još viši nivo“.


tagovi

Danil MedvedevNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara