Život i borba Bosketa Damjanovića u žarištu virusa korona: Živimo u karantinu, kao u vojsci!

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.03.20. | 12:48

Reprezentativac Crne Gore u izjavi za Vijesti opisao situaciju u Daeguu gde se nalazi skoro 4.000 zaraženih

Prvi slučaj pacijenta obolelog od virusa korona zabeležen je danas u Srbiji koja je tako postala, htela to ili ne deo "globalne zajednice". No mnogo pre nas ljudi na Dalekom istoku, pre svega u Kini, Koreji i Japanu osetili su šta COVID-19 može da uradi sa moćnim državama i kako jedan mikroskopski organizam može da preti da baci na kolena čitavu civilizaciju.

Nije to naravno prvi put da se čovečanstvo sreće sa nečim ovakvim, ali je uvek jednako strašno. Koliko je situacija teška najbolje se vidi upravo preko "insajdera" u ugroženim područjima. A jedan od njih je svakako i Dejan Damjanović, nekadašnji fudbaler Sinđelića, Železnika, Bežanije... koji je još 2007. otišao u Južnu Koreju. Popularni Boske je trenutno u samom tamošnjem epicentru virusa, u Daeguu gde je do sada zabeleženo oko 4.000 (!) zaraženih.

Izabrane vesti

"Po ulicama nema nikog... Pokušavam da živim normalno, ali nije lako, naročito kada vidite prazne ulice. Ima i panike, naročito su ugroženi stariji ljudi. Ne ostaje nam ništa drugo nego da se pazimo, da čekamo da haos prođe, da se sve vrati u normalu i da čekamo da lopta krene.", svedoči iskusni crnogorski reprezentativac za podgoričke Vijesti, "Već mesec dana sam u nekoj vrsti karantina, živim kao u vojsci. Ili sam u klupskom kampu, gde treniramo, ili u stanu. Treće lokacije nema... Kako da treniramo kada znamo da ni za 30 dana neće početi prvenstvo? Srećom, paze nas u klubu, svesni su toga pa ni treninzi nisu toliko teški."

Napadač Daegua ne paniči, pre svega zato što mu je porodica srećom u Beogradu, ali ga plaši nagli skok zaraženih poslednjih dana:
"Oko 6.000 je zaraženih u Južnoj Koreji, ali većina ovde gde živim. Od 50 miliona stanovnika, koliko ima Južna Koreja to je, međutim, oko 0,1 procenat i ne izgleda baš tako strašno. Problem je, ipak, što je broj zaraženih naglo skočio posljednjih dana, što se virus širi i svi se plaše da to ne ode na 50 ili 100 hiljada, što bilo užasno" zaključio je za Vijesti popularni Boske.

(Foto: @AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara