Nole je prošle godine osvojio masters u španskoj prestonici (©AFP)
Nole je prošle godine osvojio masters u španskoj prestonici (©AFP)

US Open i Sinsinati potvrđeni, masters u Madridu u opasnosti

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.08.20. | 12:26

Novak Đoković po svemu sudeći neće biti u mogućnosti da brani titulu u španskoj prestonici, WTA prekosutra na Siciliji restartuje sezonu

Kontroverze oko restarta teniske sezone, što zbog otkazivanja turnira, što takmičara množe se iz dana u dan, ali se sve čini da sport na kraju ipak pobedi.

Što se tiče ženskog dela karavana, situacija je donekle jasnija pošto on kreće sa takmičenjem koliko prekosutra, 3. avgusta u Palermu (šljakasta podloga na otvorenom, nagradni fond 163.103 evra), ali nakon serije otkazivanja vrhunskih teniserki, pre svih Simone Halep, knjiga je spala na "drugu klasu". U suštini se očekivalo tako nešto, pošto je zaista u pitanju malo takmičenje, te će se na "glavne face" još sačekati. Rizik je prevelikii, a benefiti mali.

Izabrane vesti

A sa muške strane u poslednja 24 časa dve vesti, jedna dobra i jedna loša. Loša je da je masters u Madridu (13 2-2. septembar) na "tankom ledu" nakon što je direktoru i poznatom španskom tensieru, Felisijanu Lopezu stigao dopis iz Ministarstva zdravlja u kojem se traži otkazivanje turnira nakon povećanja broja obolelih od virusa korona u španskoj prestonici poslednjih dana. U dopisu se ne zabranjuje striktno trunir, ali se svakako savetuje i poziva na zdrav razum pošto bi tako moglo da dođe do ugrožavanja zdravlja mnogima.

"Trenutno blisko sarađujemo sa vlastima, ATP i WTA na končanoj odluci koja će uskoro biti doneta. Po svemu sudeći, preventivne mere će morati da budu pooštrene. Nadam se da će odluka biti doneta čim pre!", izjavio je vlasnik turnira gde je titulu prošle godine osvojio Novak Đoković, rumunski milijarder Jon Cirijak.

Biće to možda i novi udarac za svet belog sporta, posebno muški koji je već ostao bez prvog mesta restarta sezone, Vašingtona ranije planiranog za 14. avgust. Dobra vest je da će tenisa na tvrdim terenima u SAD po svemu sudeći biti pošto je sinoć i definitivno potvrđeno da će se u Njujorku igrati Sinsinati i US open. Biće to svojevrstan mehur u Bili Džin King nacionalnom teniskom centru, sa strogim pravilima ponašanja. Plan je da se oba turnira održe u rasponu od tri sedmice, vezano od 24. avgusta do 13. septembra.


tagovi

masters madridUS openSinsinati

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara