Endi Mari (©AFP)
Endi Mari (©AFP)

Endi Mari: Tek će biti odustajanja top tenisera!

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.07.20. | 13:06

"To što se povukla Eš Barti sa US opena videćemo dosta i u narednom periodu", tvrdi škotski teniser

Trostruki grend slem i dvostruki olimpijski šampion, Endi Mari već tri godine muku muči sa kukovima koji su sada i definitivno sređeni, pa tako planira da se nađe u Njujorku na skorom restartu sezone. Tamo će se, kao što je poznato na Flašing medouzu igrati u tri sedmice prvo Sinsinati masters, pa US Open od 24. avgusta do 13. septembra.

Pandemija korona ipak i dalje hara pa i dalje nisu poznata imena svih učesnika u obe konkurencije. Jutros se Naomi Osaka, šampionka njujorškog gred slema iz 2018. i bivši prvi reket sveta, izjasnila da će učestvovati, dok Nik Kirjos npr. najverovatnije neće. Juče je definitivno odustala prva teniserka sveta Ešli Barti, Rodžer Federer je povređen... Kako budu prolazili dani, jasno je da će lista "otpalih" biti sve duža i duža.

Izabrane vesti

Na to upozorava i Mari, koji se pak prijavio za učesšće u želji da konačno krene da igra u punom pogonu, što ne uspeva već tri sezone.

"To što se povukla Eš Barti videćemo dosta i u narednom periodu. Čuo sam i da nekoliko top tenisera neće igrati u Njujorku i očekujem da će tako i biti",. otkriva Škot, "To je lična odluka, ako se ljudi ne osećaju bezbedno, udobno da izlože sebe i svoj tim riziku, savršeno je razumljivo!"

Iako je pristao da učestvuje, i nekadašnji prvi reket sveta ozbiljno je rezervisan naročito po pitanju putovanja:

"Smatram da će sve biti OK i da ćemo biti sigurni kada uđemo u mehur u Njujorku, ali međunarodna putovanja i kako stići tamo je ono što me brine"

Kako sda stvario stoje, za očekivati je da u Njujorku vidimo Novaka Đokovića, pošto se on već duže vreme priprema na tvrdoj podlozi, dok je veliko pitanje za Rafela Nadala. Aktuleni šampion US Opena trenira na zemlji pošto mu je u fokusu Rolan Garos gde juri rekordnu 13. titulu, a i davao je izjave koje govore da ga neće biti u Njujorku ove godine.


tagovi

Endi MariUS openSinsinati

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara