Dominik Tim (©Reuters)
Dominik Tim (©Reuters)

US Open: Tim glatko do četvrtfinala, otvoren mu put do titule

Vreme čitanja: 1min | pon. 07.09.20. | 23:21

Austrijanac sanja prvi grend slem trofej

Otvoren je put Dominiku Timu do prve grend slem titule u karijeri. Nisu došli Nadal i Federer u Njujork, Đoković je diskvalifikovan sa turnira, pa je Austrijanac sada, kao drugi nosilac, najbolje rangirani teniser na US Openu.

Još jednu prepreku na putu do krune Tim je lako prešao. Plasirao se večeras u četvrtfinale turnira pošto je sa 3:0 u setovima pobedio Feliksa Ožijea-Alijasima – 7:6, 6:1, 6:1.

Izabrane vesti

Kanađanin je jak otpor pružio samo u prvom setu, dok je posle toga sve bilo čista rutina za Tima. Ako sad ne dođe do grend slem krune, kad će!? Njegov naredni rival biće još jedan iz plejade „mladih lavova“ – Aleks de Minaur. On je sa 3:0 razbio Vaseka Pospišila, jedno od najprijatnijih iznenađenja turnira.

Boje Kanade ostao je da brani Denis Šapovalov, koji je eliminisao Davida Gofana sa 3:1 u setovima – 6:7, 6:3, 6:4, 6:3. I njemu se žreb otvorio, trebalo je u četvrtfinalu da odmeri snage sa Novakom Đokovićem, a umesto njega na megdan će mu Pablo Karenjo Busta.

U konkurenciji teniserki Serena Vilijams je imala još jedan težak meč, ali je još jednom pobedila. Grkinja Marija Sakari je primorala legendarnu Amerikanku da igraju u tri seta, međutim, nije imala snage i da izbaci Serenu – 6:3, 6:7, 6:3.

Vilijamsovoj će protivnica u narednoj rundi biti Cvetana Pironkova, koja je sa 2:1 eliminisala Aliz Korne – 6:4, 6:7, 6:3.


tagovi

Dominik TimUS openSerena Vilijams

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara