Serena Vilijams
Serena Vilijams

US OPEN - WTA: Teniska romantika i gladna mama

Vreme čitanja: 3min | uto. 03.09.19. | 10:51

Danas se u Njujorku igraju prvi mečevi četvrtfinala singla: Svitolina - Konta i Serena - Vang

Već gazimo drugu sedmicu poslednjeg grend slema sezone  te je i US open ušao u završnu fazu. U obe singl konkurencije, muškoj i ženskoj na redu su prvi mečevi  četvrtfinala.

RASPORED MEČEVA (+6 Č)

Izabrane vesti

Dan na najvećem teniskom stadionu na svetu, "Artur Ešu", tačno u podne, to jest od 18 časova po srednjoevropskom vremenu, rekete ukrštaju Elina Svitolina i Džoana Konta. Ukrajinka je inače devojka Gaela Monfisa koji je, igrom sudbine, takođe u četvrtfinalu njujorškog grend slema.

Naravno, kada se ovako lepa, romantična priča uplete u veliki sportski događaj, mediji i javnost prosto uživaju u njoj. Ali ovo je MOZZART Sport, klađenje nam je prvo na pameti, te je red i da vidimo kakve su lepoj Crnomorki šanse na duelu sa devojkom koja je takođe još nije osvajala grend slemove, a ne šta radi sa svojim dečkom kada ne igraju tenis.  

Konta, Mađarica rođena u Sidneju, ali koja igra pod zastavom Velike Britanije, muči se poslednjih godina nakon što je 2017. stigla do najboljeg plasmana u karijeri, četrvtog mesta na WTA listi. Nakon serije problema, uzrokovanih uglavnom povredama, deluje da je konačno "stala na noge", te u poslednje vreme pruža sve bolje partije, što dokazuje i ovaj US Open gde je pobedila nekoliko vrhunskih rivalki, na čelu sa trećom nositeljkom Karolinom Pliškovom.

I pored svega toga, Svitolina je favoritkinja. Peti reket sveta takođe nije uspela da se okiti grend slem titulom, ali je blizu i deluje da bi ovo mogao biti taj momenat. Uz nju će biti statistika koja kaže da je slavila u sva četiri meča sa devojkom iz Sidneja, do četvrtfinala je stigla bez izgubljenog seta, pa čak i bez taj-brejka. Nju će Konta sigurno naterati da se dobro oznoji za 960.000 dolara koliko donosi plasman u polufinale, možda joj čak otkine i taj prvi set.

Drugo polufinale, i prvi meč u noćnon terminu na "Artur Ešu" igraju višestruka šampionka, legendarna Serena Vilijams protiv sve bolje Ćijang Vang. Kineskinja, trenutno 16. na WTA listi nikada nije ukrstila rekete sa verovatno najboljom teniserkom sveih vremena koja žarko želi da prigrli novi, 24. grend slem pehar, prvi put kao majka. Posao joj neće biti nimalo lak jer Vang igra fantastično i kko Svitolina, na četiri do sada odigrana meča nije dala niti jedan set protivnicama, pa tako i aktielnoj prvoj teniserki sveta, Ešli Barti koji je u osmini finala prosto pregazila.

S obzirom da mlađa sestra Vilijams takođe igra izvrsno, te je uglavnom bila veoma ubedljiva ovog poznog njujorškog leta, ovde bi mogli da vidimo zanimljiv meč. Uslovi na "Artur Ešu" su, prema svedočenjima igrača, slični onima na šljaci, što znači da pakleni Serenini servisi nemaju tako veliki uticaj na igru, te bi Kineskinja mogla da se snađe i ugrozi je. Eventualno iznenađenje MOZZART plaća ovde kvotom 4,.00, ali nije loše probati sa igrom TS TRI to jest da će biti tri seta, sa koeficijentom 2,90.

WTA ŽREB

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara