(© Reuters)
(© Reuters)

REKAPITULACIJA: Zavšreno pripremno ročište, konačna odluka između subote i nedelje

Vreme čitanja: 4min | pet. 14.01.22. | 23:17

Pratite uz Mozzart Sport dešavanja iz Melburna

Oči cele sportske planete usmerene su ka Melburnu. Svi čekaju ishod drame koja je uveliko ušla u drugu sedmicu, a tiče se učešća Novaka Đokovića na Australijan openu, a drama će potrajati najmanje do noći između subote i nedelje po našem vremenu, kada bi trebalo da bude doneta konačna odluka.

Prvom teniseru sveta je, posle višednevnih peripetija, poništena viza za boravak na najmanjem kontinentu, a u noći između petka i subote po našem vremenu održano je pripremno ročište gde su usaglašeni detalji oko zvaničnog saslušanja, koje će biti održano večeras od 23.30 po našem vremenu. Nakon njega bi konačno trebalo da bude doneta odluka hoće li tamošnje vlasti deportovati najbojeg tenisera sveta, kao što se uveliko špekuliše, ili će mu biti omogućeno da još jednom krene u osvajanje Melburna. Novakova odbrana je zatražila da konačnu odluku donese tročlano veće sudija, jer takvu odluku više ne bi mogao da poništi ministar za imigracije Aleks Houk.

Izabrane vesti

Pročitajte kako je izgledalo pripremno ročište i šta je prethodilo svemu tome...

00.50 - Novak Đoković bi trebalo da bude odveden u zasebne prostorije na nepoznatoj lokaciji oko 04.00 po našem vremenu, gde će se nalaziti do početka saslušanja.

00.42 - Prvo ročište je završeno, a ništa nije odlučeno. Suđenje će biti održano u 23.30 po našem vremenu.

00.41 - Ono što bi prvo trebalo da bude poznato to je da li će se odlučivati veće sudija, što je tražila Đokovićeva odbrana.

00.38 - O'Kalahan je rekao da će saslušanje zvanično početi u 09.30 po lokalnom vremenu. To je u 23.30 uveče po našem vremenu. Novakova odbrana ima nešto više od sat vremena da pripremi odbranu.

00.34 - Sudija O'Kalahan odgovorio je da će odluka o zahtevu Đokovićeve odbrane i tročlanom veću biti doneta u narednim satima.

00.30 - Novakova odbrana zahteva da konačnu odluku donese veće sudija, tačnije tročlano veće, kako bi se omogućili objektivnost i nepristrasnost prilikom donošenja konačne odluke. Državni advokat se usprotivio tome.

00.22 - Počelo je.

00.17 - Sve je spremno za početak... Evo i video linka na kojem uživo možemo da posmatramo dešavanja.

00.10 - Saslušanje bi trebalo da počne za pet minuta. Bukvalno cela planeta iščekuje kako će ona izgledati, ali i kakva će biti odluka Federalnih vlasti.

23.56 - Novak je upravo stigao u kancelariju svojih advokata. Iz tih prostorija će putem video linka biti održano saslušanje.

23.48 - Kao što znate, saslušanje u Federalnom sudu projektovano je za 00.15 po ovdašnjem vremenu. Ostaje da se vidi da li će početak saslušanja ipak malo kasniti.

23.39 - Poslednje informacije kažu da je saslušanje Novaka Đokovića pred imigracionom službom završeno. Čekamo dalje informacije.

23.27 - Advokati Novaka Đokovića će biti prisutni u na saslušanju u Saveznom sudu, ali neće imati pravo da iznose odbranu. Novak će lično razgovarati sa vlastima.

23.15 - Novak odlučio izbore u Australiji. Kako pišu tamošnji mediji najbolji reket sveta bio je odlučujući faktor za političku opoziciju u Australiji, tačnije njenom lideru Entoniju Albanezeu, pošto je svojim "slučajem" ogolio sve slabosti akutelne vlade i potpunu nemoć premijera Skota Morisona u rokovođenju pandemijom.

23.05 - Australijski mediji nemaju dilemu šta bi trebalo da bude konačna presuda. Svi ugledni listovi u subotnjem izdanju „navijaju“ da se Novak Đoković izbaci iz njihove države, samim tim da mu se uskrati pravo da napadne 21 grend slem trofej.

Evo nekih naslovnica...

23.01 - Evo i linka na kome možete pratiti dešavanja sa lica mesta.

22.57 - Govoreći za Javni servis, advokat Blažo Nedić je nagovestio da će Đoković na saslušanju u Saveznom sudu sam sebe braniti. Tačnije, njegov pravni tim jeste na licu mesta, ali nema pravo da u ovom trenutku govori u toku procesa

22.56 - POČELO JE SASLUŠANJE! Nema naznaka koliko bi moglo da traje...

22.55 - Za početak je predviđeno da Novak da iskaz graničnoj policiji, kako bi pojasnio detalje ulaska u Australiju. Saslušanje u Federalnom sudu projektovano je za 00.15 po ovdašnjem vremenu. Đokovića će saslušti novi sudija, Džon O’Kahalan.

22.50 - Za početak, podsećamo da će o sudbini Novaka Đokovića, posle poništene vize, odlučivati Federlani sud, a ne Sud države Viktorija, što može da se tumači da je ceo slučaj podignut na najviši nivo.


tagovi

Novak ĐokovićTenisATPAustralijan openAustralijan open 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara