Miomir Kecmanović (©AFP)
Miomir Kecmanović (©AFP)

Velika pobeda Kecmanovića, spasio dve meč lopte, pao Čilić posle drame u Indijan Velsu

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.03.22. | 23:26

Srpski teniser dobio nekadašnjeg šampiona US Opena sa 2:1 u setovima u drugom kolu mastersa u Kaliforniji

Nekadašnji prvi junior sveta Miomir Kecmanović napravio je malo iznenađenje u drugom kolu Indijan Velsa. Posle velike borbe i tri seta pao je iskusni Marin Čilić – 6:7, 6:3, 7:6 posle dva sata i 55 minuta igre na mastersu u kalifornijskoj pustinji.

Jeste da je Hrvat u slaboj formi, da mu je ovo treći vezani poraz, da je trenutno tek 24. teniser sveta, ali nije mala stvar pobediti nekadašnjeg šampiona US Opena. U narednom kolu, Kecmanović će igrati sa Holanđaninom Van de Zandšulpa koji je iznenadio Kanađanina Ožea Alijasima sa 2:1 u setovima (7:6, 6:7, 6:3) posle tri sata i 17 minuta igre.

Izabrane vesti

Uspeo je Miomir da preokrene rezultat posle izgubljenog seta. Čilić je bolje otvorio meč, prvi je napravio brejk, ali je naš teniser uspeo da izjednači na 5:5, uvede meč u taj-brejk, povede sa 4:0, ali onda sledi pad, što iskusni hrvatski veteran koristi da dobije prvi set. Činilo se tada da će 61. teniser lako da poklekne, ali se budi, osvaja drugi set sa 6:3.

04.20: (1,22) Zverev - Pol (3,80)

U odlučujućem setu nije bilo brejka, mada Čilić može više da žali. Nije uspeo da iskoristi pet brejk lopti, a Kecmanović jednu. Ušlo se opet u taj-brejk. Marin je bio na pragu pobede, vodio je sa 6:4, ali nije iskoristio dve meč lopte. Serijom 4:0, Kecmanović je rešio meč i dobio nekada igrača iz Top 10 u njihovom prvom odmeravanju snaga.

U prvom kolu, srpski teniser je savladao Britanca Lijama Brodija, dok je Čilić bio slobodan u prvom kolu.

Podsetimo, u drugom kolu ispali su od naših tenisera i Laslo Đere i Filip Krajinović, dok Novaka Đokovića nije bilo u Indijan Velsu jer se nije vakcinisao.



tagovi

Marin ČilićIndijan VelsATP Indijan VelsMiomir KecmanovićATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara