"Velika trojka" u punom sastavu na ATP kupu

Vreme čitanja: 1min | sub. 14.09.19. | 08:33

U Australiji od 3. do 12. januara novo takmičenje teniskih reprezentacija privuklo je najveće zvezde belog sporta

ATP je odahnuo jer su sva tri člana "velike trojke" ipak dala zeleno svetlo za učešće na ATP kupu. A pored njih svi iz Top 10, to jest 27 od najboljih 30 na svetu. U pitanju je novo takmičenje u kalendaru Udruženja teniskih profesionalaca (ATP), a igraće se pred Australijan open od trećeg do 12. januara na tri lokacije, u Brizbejnu, Pertu i Sidneju.

Prvi nositelj od 24 zemalja učesnica je Srbija, to jest Novak Đoković koji će se sa Dušanom Lajovićem boriti za najveći deo kolača, to jest nagradnog fonda teškog čak 15 miliona dolara. Raspored timova se određuje unapred po plasmanu boljeplasiranog igrača, te je zato naš tim prvi. Za njim slede Španci, to jest Rafael Nadal i Roberto Bautista Agut, pa Švajcarci u sastavu Rodžer Federer i Henri Laksonen, pa izuzetno snažni Rusi, po mnogim parametriuma favoriti, Danil Medvedev i Karen Hačanov itd. Zanimljivo je da su tu i Britanci zahvaljujući zaštićenom renkingu Endija Marija koji će se upariti sa njihovim trenutno prvim reketom, Kajlom Edmundom.

Izabrane vesti

Žreb u kojem će učesnici biti podeljeni u šest grupa biće obavljen u ponedeljak u čuvenoj Sidnejskoj operi, a prodaja ulaznica počinje dva dana kasnije.

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara