Marej (©Reuters)
Marej (©Reuters)

Veliki trijumf neustrašivog ratnika: Marej preko Kirjosa do finala Štutgarta

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.06.22. | 17:32

Britanac nema trofej od 2019.

Nekada se pričalo o Velikoj četvorci svetskog tenisa, jer se Endi Marej borio svim silama za svoje mesto pod suncem pored Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Britanac je osvajao grend slemove, mada je većinu finala tih najvećih turnira izgubio, dolazio do olimpijskog zlata, stigao i do prvog mesta na ATP listi. Imao je Endi uspone i velike padove, teška razočaranja, ali on nije odustajao, borio se, grizao.

Izabrane vesti

Naišle su godine teških povreda posle kojih bi mnogi odustali od tenisa. Ali, ne i veliki borac iz brdovite Škotske. Daleko je Marej od nekadašnjih visina, nije više favorit za trofeje ni na turnirima iz kategorije 250, međutim, on se ne predaje.

Poslednji pobednički trofej Marej je podigao 2019. godine u Antverpu, a sutra će imati priliku da posle trogodišnjeg posta dođe do novog pehara! Nekadašnji broj jedan napravio je niz iznenađenja na turniru u Štutgartu, a danas je u polufinalu savladao i Nika Kirjosa – 7:5, 6:2.

Teniser iz Škotske, „ispisnik“ Novaka Đokovića, boriće se u nedelju protiv Matea Beretinija za titulu u mercedesovom gradu. Italijan je do borbe za trofej došao pobedom nad domaćim teniserom Oskarom Oteom sa vrlo tesnih 7:6, 7:6. Daleko je i Beretini od optimalne forme, poput one od pre tačno godinu dana kada je došao do finala Vimbldona, tako da Marej ima čemu da se nada pred sutrašnji okršaj.

Endi Marej je imao priliku ove godine da podigne pehar, igrao je na početku sezone finale na turniru u Sidneju, ali je izgubio od Aslana Karaceva.

Danas je Endi na 68. mestu ATP liste, ali ga čeka skok u prvih 50, a ako osvoji trofej vratiće se i u društvo 40 najboljih na svetu.


tagovi

Endi MarejMateo BeretiniATP Štutgart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara