Mats Vilander (Reuters)
Mats Vilander (Reuters)

Vilander: Beretini će osvojiti grend slem titulu

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.07.21. | 18:56

Šveđanin vidi Beretinija kao jednog od najboljih na svetu

Mats Vilander. Nesumnjivo teniska legenda, ali i čovek koji je često bio poznat kao ne baš najveći poštovalac lika i dela Novaka Đokovića. Poslednjih desetak godina, imao je sijaset diskutabilnih izjava na račun teniskog kralja, ali ovoga puta nije komentarisao Novaka, već njegovog rivala u predstojećem finalu Vimbldona, Matea Beretinija.

U nedelju će Đoković pokušati da se domogne 20. grend slem trofeja i izjednači se sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom, dok će Beretini juriti najveći uspeh u karijeri.

Izabrane vesti

"Beretini je veoma dobar. Ono što je uradio na početku četvrtog seta protiv Hurkača je znak koji svi želimo da vidimo kod igrača. Izgubio je treći set i nije mu bilo važno. To je za mene znak da će postati jedan od najboljih na svetu, bez dileme će osvojiti Grend slem titulu", rekao je Vilander za Ubitenis.

Servis ga, u skladu sa najbržom podlogom u tenisu odlično služi, forhend takođe, ali Vilander vidi slabu tačku Italijana.

"Mateo na travi zna da sakrije svoje slabosti, što je od velike važnosti. Svi veliki igrači to znaju da urade, pa Federer je pravi primer. Njemu je bekhend, kao i Beretiniju, slaba tačka. Rodžer je znao da se odbrani".

Vilander zna šta to razlikuje Beretinija od ostalih pripadnika mlađe teniske garde.

"Ako gledam druge, kao na primer Zvereva, pokušava snažno da igra sa obe strane, ali tamo gde su slabiji greše. Mateo zna šta bi trebalo da uradi, ne pokušava da igra jako na slabiji udarac. Puno rizikuje forhendom, ali bi i drugi isto radili kada bi isti imali kao on. Siguran sam da će biti uspešan na travi i betonu", zaključio je vlasnik sedam grend slem titula.


tagovi

Mateo BeretiniNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara