(©Reuters)
(©Reuters)

Vilander bodri Đokovića: Biće svež za Rolan Garos, ovo mu je šansa za kalendarski Grend slem

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.03.23. | 16:22

„Za njega je nebitno što ne igra Indijan Vels i možda i Majami“, kaže Šveđanin

Indijan Vels će proći bez Novaka Đokovića, pitanje je da li će američka administracija promeniti odluku pre mastersa u Majamiju. Ali, igrao srpski as na Floridi ili ne, za Matsa Vilandera to nije toliko bitno.

Legendarni švedski teniser, sada analitičar i komentator, vidi dobru stranu za Đokovića i ako ne bude igrao u Majamiju. Vilander je uveren da je ovo godina u kojoj Novak može da osvoji kalendarski grend slem.

Izabrane vesti

„Novak je broj jedan na svetu, oborio je mnoštvo rekorda usput. Pa, kakve onda ima veze da li će osvojiti još jednom Indijan Vels ili Majami? Bitno je što ako ne bude igrao, odmoran i svež će dočekati početak sezone na šljaci i Rolan Garos. Mnogo igrača ima problema sa samopouzdanjem kada ne igraju neko vreme, a Đoković nije taj. Njemu ne treba mnogo da bi se vratio u šampionski ritam i da bi ponovo počeo da pobeđuje“, ocenjuje Vilander.

Ubeđen je Šveđanin da Novaka čeka sjajna sezona na šljaci.

„Mislim da će mu ići sjajno na šljaci. Imaće bolju pripremu nego ranije. Potrebno mu je da osvoji Rolan Garos, jer smatram da mu je ovo poslednja šansa da osvoji Grend slem. Stvarno osećam da je to u njegovom vidiku. Iznenađen sam što to nije uspeo pre neku godinu i biću iznenađen opet ako ne uspe, jer gledajući ga na Australijan openu video sam da kod njega nema uzmicanja“.

Godine idu, a Đoković je kao slika Dorijana Greja.

„On ne postaje lošiji, ne postaje stariji. U stvari, sve je bolji i bolji. Tako da, za mene, što manje tenisa igra, veće su mu šanse da osvaja velike turnire“.

Smatra Mats da cela situacija u neku ruku sasvim godi Đokoviću.

„Za nekog ko ima porodicu, decu, a ko je pravi porodični čovek, mislim da ovakve pauze daju perfektnu situaciju. Imate šansu da trenirate kod kuće, da radite koliko god želite, a posle toga da odete kući, večerate sa porodicom, stavite klince na spavanje, družite se sa ljudima koje volite. Siguran sam da takvi igrači kao što je Novak ne žele više da potroše godinu na 22-25 turnira, jer im neki više ne znače toliko“.

Ali, tamo gde Đoković ode...

„A, opet, neverovatno je koliko želi da osvoji svaki turnir na kojem zaigra. Novak nije mogao da odoli, pa je osvojio Adelajd, pa Australijan open. Ako ode, uložiće mnogo energije na pripremu i tokom mečeva. Pokazao je i da kada ima prijatnu situaciju kod kuće, kada ga ništa ne tišti, da igra fantastično, agresivnije nego ikad. Mislim da je, sve kada se sabere, u velikom plusu“, ocenio je Mats Vilander.


tagovi

Novak ĐokovićMats Vilander

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara