Rodžer Federer (©Reuters)
Rodžer Federer (©Reuters)

Vilander: Federer može do zlata u Tokiju

Vreme čitanja: 1min | ned. 27.12.20. | 10:44

„Još može da pobedi svakog na dva seta“, tvrdi Šveđanin

Skoro godinu dana Rodžer Federer ne igra tenis, još od Australijan opena u januaru, ali je i dalje u žiži svetske javnosti.

Najomiljeniji teniser na svetu bi trebalo uskoro da se vrati na teren, možda već na grend slemu u Melburnu, ali brojni stručnjaci i analitičari smatraju da tu nema nikakvu šansu da dođe do trofeja.

Izabrane vesti

Štaviše, Mats Vilander, nekadašnji veliki šampion, a sada stručni komentator na Eurosportu, veruje da je Federerov glavni cilj za narenu sezonu – Tokio. To je veliki trofej koji mu nedostaje.

Mislim da su, na neki čudan način, Lejver kup i Olimpijske igre Rodžerovi prioriteti. Ne smemo da zaboravimo da nikada nije osvojio zlatnu medalju u singlu na Igrama“, podvlači Vilander.

Šveđanin je više puta ranije govorio da smatra kako će Tokio biti ujedno i kraj karijere za Švajcarca.

Igre su pomerene za 2021. ali i dalje smatram da može da ih osvoji. Rodžer i dalje može svakog da pobedi na dva seta na Olimpijskim igrama“, ističe Mats Vilander.

Ali, nije Federer jedini gladan olimpijskog zlata. Dok je Nadal svoje uzeo u Pekingu, Đokoviću takođe nedostaje najsjajnije odličje sa Igara. 


tagovi

Mats VilanderOlimpijske igreTenisRodžer Federer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara