(©Reuters)
(©Reuters)

Vilander: Novak je superčovek, ali voleo bih da ne mora da se bori sa svačim van terena

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.01.23. | 14:22

„Mi normalni igrači ne možemo da se poistovetimo s njim“, kaže Šveđanin

Nekada je Mats Vilander baš nervirao navijače Novaka Đokovića, jer je znao da kaže neke stvari koje su mnogi videli kao omalovažavanje srpskog asa.

Ali, kako je vreme odmicalo, svi su shvatili da Vilander prosto voli da je drugačiji, da kaže nešto po čemu će se razlikovati od drugih. Ipak, prema Novaku je uvek iskazivao samo najdublje poštovanje. Koje je sve veće kako godine prolaze, a uspesi u Đokovićevoj biografiji bili sve veći.

Izabrane vesti

I danas se Mats Vilander poklonio kralju Australijan opena. Pogotovo kada je video Novakove suze posle osvojenog trofeja.

„To samo pokazuje njegove emocije i koliko toga je potrebno da bi se osvojile 22 grend slem titule. Baš zbog svih tih emocija Novak i ima 22 trofeja“, podvukao je Vilander.

I nastavio je Mats da niže hvalospeve na Novakov račun.

„Mi „normalni“ teniseri ne možemo da se poistovetimo sa Đokovićem. Koliko je turnira igrao prošle godine? Samo 11? I opet je svetski broj jedan! Iznova i iznova obare rekorde, to ga motiviše i mnogo mu znači“.

Imao je Vilander i jednu sjajnu rečenicu: previše je tereta na Novakovim leđima mimo „golog“ tenisa.

„I deportacija iz prošle godine je važna stvar u ovom trijumfu. Sada je mesec dana u Australiji, osvojio je i Adelajd i Melburn. Ovo je sjajna priča za televiziju. Novak je superčovek. Ali, voleo bih da ne mora da se nosi sa svim tim stvarima van terena. Voleo bih da samo igra tenis, da ne mora sa svačim da se bori“, podvukao je Mats Vilander


tagovi

Novak ĐokovićMats VilanderAustralijan Open 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara