Đoković (©Reuters)
Đoković (©Reuters)

Vilander: Đoković protiv Nadala - najvažniji meč u istoriji tenisa

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.05.22. | 16:07

“Moramo da uživamo u ovom trenutku”, poručuje Šveđanin

Svet tenisa, ma celog sporta sa nestrpljenjem čeka utorak veče, kada će na glavnom terenu Rolan Garosa rekete ukrstiti Novak Đoković i Rafael Nadal, u četvrtfinalu pariškog grend slema.

Nadal ima 21 grend slem trofej u karijeri i večiti je kralj šljake, kralj Pariza, a Đoković ima 20, brani titulu na Rolan Garosu i po opštem mišljenju, u boljoj je formi, blagi je favorit pred sutrašnji meč.

Izabrane vesti

Legendarni švedski as, danas teniski analitičar Mats Vilander poručuje da će predstojeći duel Đokovića i Nadala biti još jedan klasik.

“Rafa će videti sa druge strane Đokovića, jakog protivnika, koji će biti ekstremno motivisan. Iako sam poznavalac tenisa, ne mogu da verujem kako se Novak brzo vratio na svoj nivo”, priznao je Vilander.

I sipao malo hvalospeve na račun najboljeg tenisera sveta.

“Novak izgleda neverovatno jako. Odlučno. Kreće se nestvarno. Agresivniji je nego ikad otkako ga gledam, a istovremeno šalje dropšotove u pravo vreme”.

Šveđanin ne krije da je uzbuđen pred meč.

Neverovatno sam uzbuđen, jer sam prošle godine kada su igrali u polufinalu rekao da je to najvažniji meč u istoriji tenisa, zbog broja grend slem trofeja. I sada to ponovo kažem”.

Vilander očekuje da navijači uživaju u sutrašnjem duelu.

Moramo da uživamo u ovom momentu, jer ne znam još koliko puta će ovi momci igrati jedan protiv drugog na Rolan Garosu ili US openu. Mnogo tražimo od ovih ljudi i zato smatram da imamo neverovatnu šansu da slavimo najveće tenisere ikada”.

Što se tiče podrške, svi veruju da će većina u Parizu biti na Nadalovoj strani.

Đoković ima govor tela “Znate svi da ću da vam pokažem da sam broj jedan na svetu”. I njemu publika ne smeta. Štaviše, to mu daje dodatno gorivo. Svima je jasno da u Parizu niko ne može da ima veću podršku od Nadala. Mislim da će i emotivna bitka biti neverovatna. Nadam se da ću naći mesto da gledam”, poručio je Vilander


tagovi

Novak ĐokovićMats VilanderRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara