Vimbldon, 7. dan ATP: Manični ponedeljak

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.07.19. | 10:46

Nakon dana odmora na terene "Ol Ingland kluba" istrčava celokupna "velika trojka" jer su na redu odbračuni osmine finala

Prva sedmica 133. izdanja Vimbldona je za nama i sada sledi ono pravo, to jest ono najbolje. A to je bez sumnje "velika trojka" koja će se danas, zajedno sa ostalim "preživelim" kolegama boriti za četvrtfinale.

RASPORED MEČEVA (-1 Č)

Izabrane vesti

A  te preživele kolege nisu "uobičajene". Naime, među 16 najboljih nema te toliko najavljivane mlade generacije koja je viđena da pregazi starije i daleko uspešnije kolege. Izuzimajući Đokovićevog protivnika kojem je ovo i najveći uspeh u kratkoj karijeri. U pitanju je Ugo Imber koji će, mora se reći neočekivano, ukrstiti rekete sa našim asom na kraju dana na Terenu br.1 Zanimljiva je ta odluka organizatora da im prvi nosilac već drugo kolo zaredom igra na tom stadionu, dok je Centralni rezervisan danas za Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Ugo Imber

Svestan je toga i Nole, te će mu sigurno proraditi inat protiv Francuza. U Đokovićevoj loži neće u drugoj sedmici biti Gorana Ivaniševića koji ima neke ranije ugovorene obaveze, ali čisto sumnjamo da će to uticati na konačni rezultat.

Prvi put se susreću najveći favorit za titulu u Londonu i trenutno 66. reket sveta. U pitanju je nesporno talentovan mladić, trenutno deveti na NextGen listi, na kojoj je naš Miomir Kecmanović sedmi. Teško da će momak koji je prošle godine u ovo vreme bio 290. na ATP listi moći nešto da uradi protiv Novaka, koji pak i nije i najboljoj formi. Ali i takav je predobar. Levoruki 21-godišnjak iz Meca mogao bio da ga namuči u nekom periodu odmeravanja, ali sumnjamo da će se to dogoditi na početku.

Nadal otvara od 14 časova dan na Centralnom stadionu protiov Žoaa Soze. Iskusni 30-godišnji Portigalac, trenutno 69. reket sveta je specijalista za šljaku, ali i na njoj nije uspeo da pobedi Španca. Ovde je razlika u kvalitetu više nego jasna, te ništa više od pobede u tri seta ne treba ni očekivati.

Poslednji, to jest treći meč na Centralnom terenu igraju Rodžer Federer i Mateo Beretini, po prvi put u životu. Švajcarac je naravno favorit, ali bi ovo moglo da bude zanimjivo. Momak iz Rima, 20. na svetskoj lestvici, zaista igra impresivno u poslednje vreme i čini se da nema problema sa preteranim respetkom prema starijim kolegama, što Fedeks obično odlično eksploatiše. Da se dobro snalazi na travi Italijan je pokazao nedavno osvajanjem Štutgarta i to bez izgubljenog seta, ali i plasmanom u polufinale u potonjem Haleu.Teško će do pobede, mada je sve moguće, ali verujemo da bi mogao Švajcarcu da otkine makar jedan set.

Dva iskusna, prekaljena asa, David Gofan i Fernando Verdasko igraju jedan protiv drugog za četvrtfinale. Mali derbi muškog tenisa koji bi lako mogao da se pretvori u maraton, znajući ovu dvojicu. Trenutno je 3-3 u međusobnim susretima, Belgijanac je 23, a Španac 37. na svetu. Uvek su im napeti mečevi, i često dođe i do taj-brejka. Ovo ne bi trebalo da se završi u tri seta.

ATP ŽREB

***kvote su podložne promenama

Foto: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara