Novak Đoković (Reuters)
Novak Đoković (Reuters)

Vimbldon kaznio Đokovića zbog lomljenja reketa i umanjiće mu novčanu nagradu

Vreme čitanja: 1min | pon. 17.07.23. | 20:08

Srpski teniser ostao bez 8.000 dolara

Mlatno je Novak Đoković u jučerašnjem finalu Vimbldona reketom o stub koji drži mrežu. Iskalio je bes srpski teniser pošto mu je Alkaras uzeo brejk u trećem gemu, a frustracija je bila dodatno nagomilana zbog prethodno poropuštene šanse da se oduzme servis rivala i stigne do ključne prednosti od 2:0 u petom setu. Upravo je to lomljenje reketa najviše interesovalo novinare na konferenciji nakon meča, dva puta su pitali Srbina za komentar situacije kojoj on nije pridavao mnogo značaja.

Izabrane vesti

"Nema šta da se priča mnogo o tome. Frustracija je došla zbog propuštene prilike, teški neki poeni...", rekao je sinoć Đoković.

Međutim, tu nije bio kraj sage o polomljenom reketu, redovnoj dramaturgiji mnogih teniskih mečeva. Novak je kažnjen od strane Vimbldona sa 6.117 funti, odnosno 8.000 dolara. Reč je o sumi koja će mu biti oduzeta od novčane nagrade koju je zaslužio plasmanom u finale, a koja iznosi 1.175.000 funti.

Odmah nakon što je Đoković polomio reket sudija Fergus Marfi je izrekao upozorenje zbog prestupa, odnosno kršenja Vimbldonskog kodeksa.

Podsetimo, srpski teniser je u karijeri samo od turnira zaradio 171.254.424 dolara, odnosno nešto više od 130.000.000 funti.


tagovi

Novak ĐokovićVimbldonVimbldon 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara