Karlos Alkaras (Reuters)
Karlos Alkaras (Reuters)

Vratio se stari Karlitos i najavio novi teniski blokbaster sa Novakom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.11.23. | 15:57

Španac u dva seta srušio Danila Medvedeva i zakazao četvrti ovosezonski okršaj sa Đokovićem

Razočaravajuće je počeo Završni masters za Karlosa Alkarasa. Poraz od Aleksandera Zvereva najavio je čak i potencijalno ispadanje psihički premorenog španskog tenisera u grupnoj fazi... Ali vratio se stari Karlitos i za 81 minut počistio Danila Medvedeva u biti ili ne biti meču za prolaz dalje - 2:0 (6:4, 6:4). A pobeda u dva seta donela je mladom lavu iz Mursije prvo mesto u grupi, samim tim i polufinale sa Novakom Đokovićem. Dakle, na pomolu je novi teniski blokbaster za finale u Torinu.

Četvrti put ove sezone sudariće se Novak i Karlos, posle polufinala Rolan Garosa u kojem je Novak oduzeo noge i dušu Špancu, posle finala Vimbldona u kojem je Karlitos prekinuo nestvaran niz pobeda i pehara na travi Đokovića i posle onog epskog finala mastersa u Sinsinatiju koje je trajalo blizu četiri sata i u kojem je Novak spasao meč loptu u drugom setu.

Izabrane vesti

Pobeda Alkarasa poslala je Danila Medvedeva na Janika Sinera, a rastužila Aleksandera Zvereva. Sašin večerašnji meč protiv Andreja Rubljova od 21.00 neće imati rezultatski značaj ni za Nemca, ni za Rusa. Biće to borba "samo" za 200 bodova i blizu 400.000 evra.

Ovako je verovatno i najpravednije budući da su se među najbolja četiri u Torinu našla četvorica tenisera koji su najviše pokazali u 2023. godini, a ujedno i vlasnici prve četiri pozicije na ATP listi što se desilo četvrti put od 1990. godine. Ali prvi put od 2007. udariće svetski broj jedan na svetskog broja dva u polufinalu, kao onomad Rodžer i Rafa.

Nismo danas videli onu verziju Medvedeva što je polako ubijala Andreja Rubljova i počistila Aleksandera Zvereva. Nije to bio onaj prepoznatljivi specijalista za beton. Uništio ga je Alkaras servis-volej igrom osvojivši 20 poena u 25 izlazaka na mrežu. Istom strategijom je ove godine pobeđivao Medvedeva u Indijan Velsu i na Vimbldonu.

Jedine dve brejk lopte Medvedev je imao u četvrtom gemu drugog uvodnog seta. A onda mu je Alkaras nešto kasnije, brejkom bez izgubljenog poena presudio i došao na pola puta do pobede. Karlistos, nije nije spuštao gard u drugom setu, nije ni smeo da rizikuje da vrati Medvedeva u meč, jer bi u slučaju poraza zavisio od Zvereva. Znao je da ga trijumf u dva seta vodi pravo na stazu Novaka Đokovića, a iako je u osmom gemu zaličilo da bi Medvedev mogao do brejka, Španac je odoleo, pa oduzeo servis rivalu i onda autoritativno potvrdio pobedu.

Nije Karlos izgledao umorno, nenadahnuto... Naprotiv! Sačuvao je dovoljno fizičke snage, a čini se i one mentalne za poslednji turnir sezone. Sagoreo je bio u želji da završni sezonu kao prvi na svetu, a svoju priliku za osvetu teniskom kralju imaće sutra.

A što se Medvedeva tiče, već su se pojavile teorije da je tendenciozno izbegao Novaka Đokovića. Ali bilo kakvo upiranje prstom u Moskovaljanina je potpuno neosnovano i verovatno samo on i njegov tim znaju da li je to zaista bila ideja. Mada, kao što rekosmo juče - kalkulišu samo gubitnici, a karma često ume da im pokuca na vrata. Pritom, Janik Siner igra tenis karijere i imaće 27-godišnjak paklen posao pred krcatom Pala Alpitur dvoranom u pokušaju da sruši momka koji je do sada sve pobedio i kojeg će nositi energija sa tribina.


tagovi

Novak ĐokovićKarlos AlkarasDanil Medvedev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara