Petra Martić
Petra Martić

WTA Palermo: Put do prvih finalistkinja od restrata

Vreme čitanja: 1min | sub. 08.08.20. | 14:43

Prvi turnir od kako se pokrenuo ženski deo teniske sezone ušao je u samu završnicu

Sada je već sasvim jasno, barem iz onoga što se da videti na WTA turniru u Palermu (šljakasta podloga, nagraadni fond 202250 dolara), prvom od kako je restartovala teniska sezona, da je moguće održavati turnire. Naravno, uz mnogo brige i pažnje. Ali je moguće.

Izabrane vesti

A tamo je na red došla sama završnica, tradicionalno subotom slede polufianala, to jest borbe za finale. Od 17 časova iskisna Petra Martić ukršta rekete sa Anet Kontavejt. Hrvatica igra poslednjih godinu dana tenis života i tek sada je sa 29 leta prva nositeljka na nekom WTA turniru.

Martićeva, 15. na svetskoj listi je apsolutni favorit. Vodi sa 1-0 protiv Estonke, igra zasita odlilno, a na šljaci je slavila na 17 od poslednjih 20 mečeva. Osim na Splićanku, moglo bi ove da se odigra i da će biti taj-brejka, što je njena "specijalnost", za lepu kvotu 3,70.

Nakon njih na zemljani teren na Siciliji istrčavaju Fjona Fjero i Kamila Đorđi. Ovde je prvonavedena, francuska tenisreka fabvorit, ali treba biti oprezan. Jer Italijanka je zapravo bolja, ali je trenutno nešto slabije plasirana. Đorđij e tako sada 89, mada je bila u Top 30, dok je Fjero 52, što joj je plasman karijere. Za one hrabrije, može se pokušati na domaću teniserku i kvotu 2,11.



tagovi

bet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara