Darija Kasatkina
Darija Kasatkina

WTA ŽUHAI: Kasatkina cilja polufinale, Muguruza na prvom ispitu

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.10.18. | 15:38

Drugi dan takmičenja na prestižnom takmičenju u Kini donosi nam zaista zanimljive duele

U dalekom Žuhaiju, kineskom gradu u blizini azijske prestonice kocke, Makaa u toku je WTA takmičenje, četvrto po redu koje nosi naziv Elitni trofej, a na kojem učestvuju neke od najboljih teniserki današnjice.

DNEVNI RASPORED MEČEVA (-7 Č)

Izabrane vesti

Učešće je uzelo 10 singl igračica koje nisu uspele da se plasiraju na završni trnir u Singapuru, što dovoljno govori o kvalitetu, kao i dve domaće predstavnice. Dovoljno je pogledati samo jutrošnje parove pa da vam sve bude jasno. U svakom slučaju, drugog dana takmičenja (sreda ujutru po srednjoevropskom vremenu) biće odigrana tri meča u pojedinačnoj konkurenciji.

Rekete prvo ukrštaju Julija Gerges i Anet Konavejt, to jest peta i 10. nositeljka. Do sada su igrale samo jednom, prošle godine u Budimpešti kada je Nemica nakon paklene borbe slavila u tri seta. Gergesova je i sada favoritkinja, ali joj se opasna Estonka neće lako predati. Kontavejt je izgubila u prvom kolu i ako želi da uopšte sanja o polufinalu pobeda će biti pod moranjem.

Darija Kasatkina potom igra drugi dan zaredom, pošto je danas slavila nad Kineskinjom Vang Ćang, koja je dobila specijalnu pozivnicu organizatora. Protivnica joj je šesta nositeljka Medison Kiz koju nije pobedila ni jednom, a ovo će im biti četvrto odmeravanje. I pored toga prvi reket turnira je favoritkinja, ali treba biti oprezan. Ili pak hrabar, pa probati na Amerikanku, mada bi Ruskinja ovim trijumom rešila pitanje plasmana u polufinale.

Dan zatvaraju Garbinje Muguruza i Šuaji Ženg. Špankinja je u lošoj formi u poslednje vreme, ali ne bi trebala da ima previše problema sa Kineskinjom koju je pobedila na poslednja dva odmeravanja, i to jednom ove godine.

Takmičarke su podeljene u četiri grupe po tri, a samo prvoplasirane nakon međusobnih odmeravanja unutar svake grupe idu u polufinale. Turnir u Žuhaiju se igra na otvorenom na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 2.349.363 dolara. Titulu je prošle godine osvojila upravo Julija Gerges. Pre dve godine najbolja je bila Čehinja Petra Kvitova, a na inaguralnom takmičenju 2015, Amerikanka Venus Vilijams.

REZULTATI 1. DANA TAKMIČENJA:
Arina Sabalenka (Belorusija) - Ešli Barti (Australija) 6:4 6:4
Eliz Mertens (Belgija) - Anet Kontavejt (Estonija) 6:3 6:1
Darija Kasatkina (Rusija) - Vang Čang (Kina) 6:1 2:6 7:5

*kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Darija KasatkinaGarbinje Muguruzabet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara