Novak Đoković (©reuters)
Novak Đoković (©reuters)

Žreb za Monte Karlo: Đoković može na Alkaraza u četvrtfinalu!

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.04.22. | 17:34

Težak žreb za srpskog asa i najboljeg svetskog tenisera

Završen je žreb za Monte Karlo i sada je jasno - Novak Đoković bi već u četvrtfinalu mogao na najmlađeg osvajača Mastersa u Majamiju i novo svetsko tenisko čudo Karlosa Alkaraza! Prestižni turnir u Monte Karlu igraće se od 10. do 17. aprila.

Na prvi pogled može se reći da je Đokovićev deo žreba znatno teži od druge polovine. Srpski as i najbolji teniser sveta biće slobodan u prvom kolu, dok će u drugoj rundi ići na pobednika susreta Markosa Hirona i Alehandra Davidoviča Fokine. Već u narednom kolu mogao bi na Davida Gofana koji je na turnir upao zbog specijalne pozivnice i kome će rival u prvom kolu biti kvalifikant, te Danijela Evansa ili Roberta Bautiste Aguta.

Izabrane vesti

Zvanično osmi nosilac na ovom turniru Karlos Alkaraz takođe je u prvom kolu slobodan, a zatim ide na pobednika duela Sebastijan Korda – Botik Van de Zandšlup. Ako prođe, rival na sledećem koraku biće mu Tejlor Fric i Luka Katarina, odnosno Marin Čilić ili Žo Vilfred Conga koji je poput Gofana dobio vajldkard. Na Novakovoj i Alkarazovoj polovini žreba takođe su još Kasper Rud, Aslan Karacev, Grigor Dimitrov, Nikoloz Basilašvili, Hubert Hurkač, Gael Monfis, Pedro Martinez, Igo Umber, Albert Ramos Vinolas, Talon Grikspor, Kameron Nori, te Dušan Lajović i Filip Krajinović kojima su kuglice odredile da se sastanu već na početku turnira.

Drugi nosilac u Monte Karlu Aleksandar Zverev može takođe da odmori malo duže od ostalih, a onda borbu za trofej kreće protiv pobednika duela Federika Delbonisa i kvalifikanta. Stefanos Cicipas će u drugom kolu odmeriti snage sa boljim iz susreta Fabio Fonjini – Artur Rinderneh. Andre Rubljev ne bi trebalo u drugom kolu da ima problema sa pobednikom duela Aleksa Di Minora i kvalifikanta. Drugu polovinu kostura čine još Feliks Ože Alijasim, Lorenco Museti, Benoa Per, Marton Fučovič, Lojd Heris, Karen Hačanov, Dijego Švarcman, Lorenco Sonego, Ilija Ivaška, Kristijan Garin, Borna Ćorić, Janik Siner, Pablo Karenjo Busta, Sten Vavrinka, Aleksander Bublik i Laslo Đere koji će u prvom kolu igrati sa kvalifikantom.

Ukratko, Đokovićev put do titule mogao bi da vodi preko Davidoviča Fokine, Bautiste Aguta ili Evansa, Alkaraza ili Frica, Ruda ili Norija, dok se sa druge strane negde očekuje da do polufinala doguraju Cicipas i Zverev. Đokoviću će ovo biti tek drugi turnir ove sezone pošto zbog kompletnog korona haosa nije mogao da igra na Australijan Openu, zatim Indijan Velsu i u Majamiju.

Novaka smo jedini put dosad u 2022. gledali u Dubaiju gde je poražen u četvrtfinalu od Čeha Jiržija Veselog. On se već neko vreme nalazi u Monte Karlu gde intenzivno trenira i sprema se za nastavak sezone, s obzirom na to da sada neće biti kovid prepreka da se takmiči. I pored toga što dugo nije igrao i dalje je prvoplasirani teniser sveta, mada mu Rafael Nadal posle Australije beži za jedan grend slem.

KOMPLETAN GRAFIČKI ŽREB ZA MONTE KARLO



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara