Aleksander Zverev (©Reuters)
Aleksander Zverev (©Reuters)

Zverev: Imaće Novak najviše grend slemova, mastersa, ali ne može da osvoji baš sve

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.07.21. | 13:02

Nemački teniser biranim rečima pričao o Đokoviću posle pobede u polufinalu Igara

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Tokija)

Dolepršao je Aleksandar Zverev u miks zonu posle pobede protiv Novaka Đokovića. Oči su mu sijale od sreće, a osmeh je prekrivao pola lica. Videlo se koliko mu znači pobeda, pogotovo posle ovakvog preokreta. Igraće za olimpijsko zlato, pobedio je najboljeg tenisera sveta, na korak je do ostvarenja velikog sna.

Izabrane vesti

Posle trijumfa je sa mnogo poštovanja pričao o Đokoviću, a otkrio je i kakve su reči razmenili na mreži.

Rekao sam mu da je na kraju dana on najveći svih vremena. Osvojiće najviše grend slemova, osvojiće sve Masterse, najduže će biti na broju jedan... Ja sam 99 odsto siguran da će se to tako odviti. Znam da je jurio istoriju, znam da je jurio Zlatni slem. Ali, ne možeš da osvojiš baš sve. Rekao sam mu: ”Najveći si svih vremena, ali izvini što sam te pobedio!” Lepo je i pobediti s vremena na vreme protiv njega”, rekao je Aleksandar Zverev.

Strani novinari su ga upitali da li je razočaravajuće što Novak nije osvojio Zlatni slem. Posle takvog pitanja Zverev je zbunjeno raširio ruke.

“Pitate mene? Pa ja sam ga pobedio, šta želite da vam odgovorim. Da, žao mi je Novaka, ali osvojio je 20 Grend slemova, 550 mastersa. Ne može da ima sve. On je najveći svih vremena, osvojiće ih najviše uvek. Ali, srećan sam što sam u finalu”.

Polufinale nije dobro krenula za nemačkog tenisera, izgubio je prvi set 6:1, u drugom je gubio 3:2.

Igrao sam njegovu igru na neki način. Išao na duge razmene. Ulazio sam u duge poene, nisam išao na vinere. Igrao sam dobar tenis, ali protiv njega to neće da upali, jer će on da te uvek pobedi u tim dugim razmenama. Nakon što sam izgubio servis u drugom setu, odlučio sam da udaram jače, da tražim moje udarce i sve se dobro završilo. Na kraju dana trebalo je da budem agresivniji, da promenim nešto. Gubio sam, a nisam igrao toliko loše”.

Okrenuo se sredinom drugog seta tok meča potpuno. Novak je do kraja okršaja izgubio 10 od 11 gemova. Novinare je zanimalo kako se to desilo.

“Mislim da je bolje da pitate njega, ne želim da odgovaram u njegovo ime. Mislim da sam igrao agresivnije, da sam pogodio više vinera. Ali, možda će on imati drugačije mišljenje, pitajte njega”.

Ovom pobedom Aleksandar je obezbedio odličje za svoju zemlju, pitanje je samo da li zlatno ili srebrno.

To je za mene jedan od najponosnijih trenutaka u karijeri. Ne igram samo za sebe, za roditelje, brata, familiju, već za sve sportiste koji su u Olimpijskom selu, za sve koji su u Nemačkoj. Olimpijske igre su najveći događaj na svetu. Da, igramo individualni sport, ali na kraju dana, Igre su više od toga”, zaključio je Aleksandar Zverev.


tagovi

Aleksandar ZverevNovak Đokovićtokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara