Zverev ščepao šansu karijere, Hačanov se osećao kao na strelištu

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.08.21. | 11:38

Zlato za nemačkog tenisera

Kada je pao Novak Đoković u polufinalu i to posle velikog preokreta, Karen Hačanov je bio lak zalogaj. I to bukvalno.

Aleksander Zverev je novi teniski olimpijski šampion. Iako je Nemac dugo bio simbol za igrača koji se saplete kada je najvažnije, izgleda da je naučio iz tih lekcija. U borbi za olimpijsku titulu Zverev je oduvao s terena Karena Hačanova, koji je pogotovo u drugom setu izgledao kao da je glineni golub na strelištu – 6:3, 6:1.

Izabrane vesti

Kruna koja je bila “viđena” u Đokovićevim rukama završila je kod Zvereva, koji važi za jednog od predvodnika “mladih lavova”, koji traže svoje mesto pod teniskim suncem. Iako je dugu na turu, Nemac nema nijedan grend slem, ima jedan trofej sa završnog mastersa i sada mu je najzad stigao lek za sve te rane. Ili barem deo njih.

Tamo gde je stao na kraju meča protiv Srbina, Zverev je nastavio protiv Hačanova. Rus iz Rusije se samo u prva dva gema meča držao u borbi sa Rusom iz Nemačke. Kada je Aleksander u trećem gemu napravio brejk, poveo 2:1, a onda ga i potvrdio, meč je suštinski bio završen.

Zverev je rutinski sačuvao tu prednost do kraja seta, jedinu brejk šansu Karen je imao na 3:2, nije je iskoristio i tu mu je bio kraj. Novim brejkom Aleksander je dobio set sa 6:3, a onda je u drugom maksimalno pritisnuo gas i razneo ruskog predstavnika. Za tili čas je bilo 5:0. Kraj priče, zlato ide u ruke Zvereva.


tagovi

Aleksandar ZverevKaren HačanovTenistokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara