Aleksandar Zverev (Foto: Reuters)
Aleksandar Zverev (Foto: Reuters)

Zverev srušio Rubljeva za sat vremena i osvojio Sinsinati

Vreme čitanja: 1min | ned. 22.08.21. | 23:40

Olimpijski šampion iz Tokija nastavio sa sjajnim izdanjima i u Sjedinjenim Američkim Državama

Uz samo jedan izgubljen set, Aleksandar Zverev stigao je do titule u Sinsinatiju - prve na tvrdoj podlozi u Ohaju u karijeri. Za ravno 60 minuta je na pleća oborio Andreja Rubljeva i došao do četvrte titule u sezoni - 2:0 (6:2, 6:3).

Do finala je izgubio set samo od Stefanosa Cicipasa i to u polufinalu. Igrao je sjajno, nošen zlatnim rezultatom sa Olimpijskih igara u Tokiju. Po šesti put u profesionalnoj karijere se susreo sa Rubljevim i po peti put ga svladao.

Izabrane vesti

Uzeo je peti reket sveta brejk na samom startu, a potom ga i potvrdio bez izgubljenog poena na svoj servis. Da se ruskom teniseru ne piše dobro postalo je jasno posle trećeg gema, kada je posle velike borbe ponovo izgubio servis. Ubrzo je sjajni Zverev poveo i sa 4:0, te je do kraja rutinski odservirao za prednost u setovima.

Drugi set počeo je kao prvi, brejkom za nemačkog tenisera. Ponovo ga je potvrdio. Pokazao je Rubljev znake života, ali je ponovo dozvolio rivalu brejk u petom gemu. Zverev je bio na dva gema od titule. Uzvrtio je Rus i uzeo prvi brejk na meču za 3:5 u drugom setu, ali je Zverev odgovorio istom merom, iskoristio prvu meč loptu i slavlje je moglo da počne.


tagovi

ATP SinsinatiAleksandar ZverevAndrej Rubljev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara