(©Zverev)
(©Zverev)

Zverev sve prokockao, pa predao zbog teške povrede, Nadal ide u novo finale RG

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.06.22. | 18:19

Nemac ispustio iz ruku oba seta

Sve što je mogao Aleksandar Zverev da prokocka u dva seta polufinalnog meča sa Rafaelom Nadalom – prokockao. Imao je prvi set u džepu, pa ga ispustio, imao i drugi, a onda ga je sa terena izbacila teška povreda.

Kod 1:0 u setovima (7:6) za Nadala i 6:6 u drugom setu Zverev je izvrnuo zglob na šljaci, srušio se uz bolne krike, koji nisu prestajali neko vreme. Od tenisa više nije bilo ništa, u kolicima su Nemca izvezli sa terena stadiona Filip Šatrije. To je značilo da je Rafael Nadal dobio kartu za novo finale Rolan Garosa, jer njegov rival više nije mogao da igra.

Izabrane vesti

Pored toga što upornom pričom o strašno teškoj povredi stopala, koja mu ne smeta da leti terenom i pogađa neverovatne udarce u višečasovnim mečevima, Španac je danas dobio i „fri pas“ za finale, a da nije morao da se znoji na terenu tri seta.

I da se nije povredio, Zverev je sve vreme odavao utisak da ne zna kako da dobije meč, iako je imao mali milion šansi da prelomi sve na svoju stranu. A, on je davao poklon za poklon Nadalu, koji sve to obilato prihvata i time dodatno pumpa ionako do neba naraslo samopouzdanje.

Imao je Zverev brejk prednosti od prvog gema prvog seta i čuvao ga je do 4:3, a čim se primakao osvajanju seta, počeo je da greši. Nadal je odgovorio brejkom, da bi završnica bila zaista dramatična. Prvo je Nemac odbranio tri set lopte, pa je Rafa spasao dve brejk prilike i otišlo se u taj-brejk. A, tamo – spektakl. Vodio je Zverev 6:2. I nije dobio set!

Pored toga što je Nemac promašivao, što mu se ruka vezala kada je trebalo da osvoji set, nego je Nadal, a da podsetimo sa teško povređenim stopalom, počeo sve da stiže i iz neverovatnih uglova da čisti linije. Hranila ga je i publika ovacijama posle svakog poena, dok je igrač sa druge strane mreže samo tonuo i tonuo dok sa 10:8 Rafa nije uzeo prvi set.

Drugi set je bio revija brejkova. Od prvih devet gemova, osam su bili brejkovi! Igrači nisu mogli da odbrane svoj servis. I ponovo je Zverev imao sve na svom reketu, vodio je 5:3 i servirao. I glatko izgubio taj gem, kojim je trebalo da izjednači u setovima. Sve priče da je nemački teniser mentalno vrlo tanak, potvrdile su se više puta u ovom meču.

Na kraju 6:6 i u poslednjem poenu pred taj-brejk Zverev je izvrnuo zglob i uz vrisak se stropoštao na šljaku. I tu je bio kraj. Nadal je otišao u novo finale i ima zicer, ko god mu bude na drugom stranu terena, Rud ili Čilić, za 22. grend slem trofej u karijeri.


tagovi

Aleksander ZverevRafael NadalRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara