Hamilton,  © AFP
Hamilton, © AFP

Kako je krenulo, biće i sedma titula: Hamilton stigao jedan Šumijev rekord, napada još jedan

Vreme čitanja: 1min | ned. 19.07.20. | 17:24

Britanac slavio na Hungaroringu

Sva je prilika da će Luis Hamilton nastaviti vladavinu Formulom 1 i ove sezone. Tek su tri trke odvežene, a fantastični Britanac je već upisao dve pobede i grabi ka još jednoj tituli.

Pošto je prošle nedelje bio najbrži na Red Bul Ringu, u trci za Veliku nagradu Štajerske, trijumfovao je i na čuvenom Hungaroringu. Na dominantan način, pošto je od prvog do poslednjeg kruga bio lider. Osim kad je odlazio u boks.

Izabrane vesti

Hamilton je čak osmi put pobedio u Mađarskoj, čime je izjednačio rekord u vlasništvu Mihalea Šumahera po broju pobeda na jednoj stazi. Legendarni Nemac ih je toliko skupio na Manji Kuru u Francuskoj.

Ovo je šestostrukom prvaku sveta, koji vlada najbržim cirkusom u poslednje tri godine, bila ukupno 86. pobeda u karijer. Naredni cilj mu je da stigne i prestigne čuvenog Šumija, koji ih je skupio 91. Ako nastavi da koristi performanse Mercedesa kao dosad to bi mogao da uradi već ove sezone.

Iza Hamiltona, kao drugi je kroz cilj na VN Mađarske stigao Maks Ferštapen iz Red Bula, dok je treći bio jš jedan vozač Mercedesa, Valteri Botas.

U generalnom plasmanu vodi Luis Hamilton sa 63 boda, Botas je drugi sa 58, a Ferštapen treći sa 33.

Sezona Formule 1 nastavlja se 2. avgusta u Silverstonu.



tagovi

Luis HamiltonVN MađarskeHungaroringFormula 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara