""
""

Gran Kanarija iznenadila Real! Debitovao Kuzmić, Dončić i Rendolf van ritma

Vreme čitanja: 1min | pet. 22.09.17. | 23:55

Neočekivan ishod drugog polufinalnog meča Superkupa Španije

Ako je pobeda Valensije nad Unikahom bila očekivana, onda je trijumf Gran Kanarije nad madridskim Realom u drugom polufinalu Superkupa Španije svojevrstan šok! Ni treću godinu zaredom Kraljevski klub nije dobio šansu da se bori za prvi trofej u sezoni, pošto je branilac pehara slavio rezultatom 73:64 (24:17, 13:11, 14:11, 22:25) i tako zakazao finale sa Slepim miševima.

Izabrane vesti

Gran Kanarija je pred svojom, većinskom publikom u svojoj dvorani slavila gotovo rutinski, pošto je Real praktično od prvog do poslednjeg minuta jurio zaostatak i nije uspeo da reaguje na organizovanu i disciplinovanu igru protivnika.

Domaćina ovogodišnjeg završnog turnira do pobede je vodio Gal Mekel sa 11 poena, a isti učinak imao je i Anžejs Pasečniks, dok je Luk Fišer prikupio deset poena i pet skokova. Real je bio potpuno van takmičarskog toka, zlatni slovenački tandem Luka Dončić - Entoni Rendolf mislima nij ebio u utakmici, pa je tako zajednički skupio tek osam poena.

U takvim uslovima, ali i izostanku povređenog Serhija Ljulja, najviše je povukao Gustavo Ajon, s tim da njegovih 17 poena nije bilo dovoljno. Džejsi Kerol je dodao 14 koševa, a prve minute u dresu Kraljevskog kluba ubeležio je i Ognjen Kuzmić. Srpski centar je za nešto više od 14 minuta ubacio četiri poena. 

SUPERKUP ŠPANIJE

Valensija - Unikaha 83:78
/Grin 18 - Nedović 23/

Gran Kanarija - Real Madrid 73:64
/Mekel 11 - Ajon 17/

(FOTO: MN Press)

 


tagovi

EvroligaGal MekelGran KanarijaGustavo AjonOgnjen KuzmićReal Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara