"Bogdan Bogdanović"
"Bogdan Bogdanović"

Mirsad Jahović na Kopu s Orlovima: Bogdanović će vrlo brzo postati najbolji igrač Evrope!

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.07.14. | 09:00

"Mislim da će sa Sašom Đorđevićem doći neka nova energija, koja je reprezentaciji Srbije preko potrebna", dodao je čuveni krilni košarkaš...

Bogdan BogdanovićTokom nedavne posete košarkaškoj reprezentaciji Srbije na Kopaoniku, koja se žestoko priprema za predstojeći Svetski kup u Španiji, novinari su u okolini hotela Grand imali priliku da sretnu i Mirsada Jahovića, odnosno Turkdžana, legendarnog košarkaša Fenerbahčea i doskorašnjeg sportskog direktora, koji je sa svojom porodicom uživao u čarima predivnog turističkog centra.

Čuveni turski reprezentativac, koji je svoje ime gradio širom Evrope i NBA lige, ali je najdublji trag ostavio u redovima istanbulskog giganta, bio je vrlo rad da sa nama podeli svoja razmišljanja po pitanju predstojećeg velikog turnira u Španiji i šansama Orlova.
"Mislim da će sa Sašom Đorđevićem doći neka nova energija, koja je reprezentaciji Srbije preko potrebna. Imate mlad i perspektivan tim, koji može da odgovori na sve izazove, pa čak i na ovom Svetskom kupu. Mislim da Srbija ove godine može da bude prijatno iznenađenje", smatra Jahović.

Izabrane vesti

Neizbežna tema razgovora bio je Bogdan Bogdanović, koji je nedavno stavio paraf na ugovor sa Fenerom. Mirsad je bio prepun saveta za mladog srpskog asa, kojem je poručio sledeće:
"Istanbul je ogroman i predivan grad, sa mnogo lepih mesta. Želim da mu poručim da mora da živi sportski, da sluša savete Željka Obradovića i ako se toga bude držao neće moći da pogreši. Pratio sam ga cele godine u Partizanu, Željko ga je dosta hvalio kao jednog od najperspektivnijih igrača, a to sigurno i jeste. Promena sredine može da bude ponekad velika i u pozitivnom i u negativnom smislu. Ali Fenerbahče ima sve što je potrebno da prati put jednog velikog sportiste. Mislim da će brzo postati najbolji igrač Evrope. Njemu će za dve do tri godine mesto biti u NBA ligi. Mislim da će mu pored Željka biti najbolje. Bolje nego da ga je bilo ko drugi zvao u Evropi".

Očekuje se da srpski reprezentativac zameni svog prezimenjaka Bojana, koji je pre svega nekoliko nedelja postao novi igrač Bruklina. 
"Bojan je dosta toga uradio za nas i jasno je da je on mnogo dobar košarkaš, ali mislim da će Bogdan ostaviti dublji trag nego njegov prezimenjak", zaključio je Jahović.

(FOTO: MN Press)


tagovi

TurskaFK PartizanMirsad JahovićKK FenerbahčeEvropaEvroligaBogdan Bogdanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara