""
""

Odlična vest za Partizan: Budiveljnik rutinski počistio Nanter, TOP 16 je tako blizu!

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.12.13. | 19:39

Sada se crno-beli nalaze na odličnom putu da se nađu u narednoj fazi, s obzirom da Francuzi u poslednjem kolu dočekuju Fener

Još samo jedan korak deli košarkaše Partizana od mesta u TOP 16 fazi! Posle sjajne igre i velike pobede u Istanbulu nad favorizovanim Fenerbahčeom, ekipa Budiveljnika je odradila veliki posao za crno-bele i savladala Nanter u Kijevu rezultatom 97:87.

Sada i Partizan i Nanter imaju skor 3:6, a u poslednjem kolu će Beograđanima biti potrebno da Francuzi izgube od Fenera u Parizu kako bi se plasirali dalje. U ovom scenariju crno-belima meč u Pioniru neće imati takmičarski značaj. Ipak, s obzirom da će susret u prestonici Francuske početi u 21 čas, a u Pioniru 15 minuta ranije, ali i da će momčadija Duška Vujoševića tražiti potvrdu sjajne forme i igre iz Istanbula protiv moskovskog CSKA, cenimo da će narednog četvrtka sve pucati od košarke u srpskom hramu košarke!

Izabrane vesti

Što se tiče same utakmice u Kijevu, Budiveljnik je tokom svih 40 minuta vodio glavnu reč na parketu, diktirao tempo i nijednog trenutka nije dozvolio rivalu da meč prevede u svoju korist, što je na kraju donelo lepu prednost i drugu pobedu u evroligaškom društvu. 

Budiveljnik je vrlo dobro otvorio meč - zahvaljujući jakoj igri u odbrani i poenima Lavrinoviča, Minarda i Šalenge domaćin je vrlo brzo napravio sedam poena prednosti - 16:9. Nanter je dosta dugo u životu držao Danijels, koji je u prvoj četvrtini ubacio 11 od ukupno 19 timskih poena. 

Ipak, tim Ainarsa Bagatskisa je sve vreme držao rezultatsko rastojanje u odnosu na protivnika. Nanter je trojkom Lajtija na samom startu drugog kvartala stigao na samo pola koša zaostatka (23:22) i sve do polovine se rezultat lomio. Gosti su u dva navrata uspevali da potpuno anuliraju prednost protivnika, ali... Dva odbranjena napada potpuno su vratila Budiveljnik u život, pošto su Samers i Šalenga vezali dve trojke i ponovo podigli prednost na pristojno rastojanje. 

Do kraja prvog poluvremena žilavi Nanter je stiskao rivala i približavao se na pet poena zaostatka, ali su Ejharn, Lavrinovič i Samers imali spreman odgovor za svaki napad francuskog kluba. Na poluvreme se otišlo kod rezultata 50:43, a i dalje su oba tima bila u igri za pobedu.

Na samom startu treće deonice Šalenga je posle ubačenog koša uz bacanje doneo Budiveljniku i prvu dvocifrenu prednost na utakmici (53:43). Zahvaljujući staloženoj igri u odbrani, ali i blagoj panici koja je hvatala goste iz Pariza, popularni Konstruktori su u jednom trenutku imali čak i 14 poena prednosti (70:56). Međutim, veliki problem za domaćina predstavljalo je to što su u poslednjih tri i po minuta uspeli da ubace samo četiri poena (trojka Samers i jedno bacanje Minard), pa su Lajti, Traore i Foster uspeli da umanje zaostatak na svega devet poena pred početak poslednjih deset minuta (71:62).

Budiveljnik nije odustajao od svoje igre ni u poslednjoj četvrtini. Domaćin je razliku dizao i na 15 poena (81:66), a do kraja je i bila u rasponu između deset i 15 poena.

Darjuš Lavrinovič je bio gotovo nepogrešiv iz igre (5/5 za dva, 4/5 za tri, 7/7 bacanja, 29p, 10sk, 4as). Takođe, odličnu rolu imao je i Dahuan Samers, koji je meč završio sa 23 poena. Na drugoj strani Dejvid Lajti je ubacio 20 poena, Vil Danijels 17, a Žaite i Mičam po 14.

EVROLIGA - REZULTATI:

Četvrtak:

Grupa A:

CSKA Moskva – Barselona 79:65

Fenerbahče – Partizan 77:79

Grupa B:

Žalgiris – Anadolu Efes 65:63

Grupa C:

Unikaha – Malaga 77:72
Olimpijakos – Montepaski 78:73

Grupa D:

Crvena zvezda – Laboral Kuća 81:65

Makabi – Lijetuvos Ritas 78:71

Petak:

Grupa A:

Budiveljnik – Nanter 97:87

Grupa B:

20.30: Emporio Armani – Bamberg
20.45: Real – Strazbur

Grupa C:

19.30: Galatasaraj – Zjelona Gora

Grupa D:

Lokomotiva – Panatinaikos 63:82

(FOTO: MN Press)


tagovi

BudiveljnikEvroligaEvropaKK NanterUkrajina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara