"Džening iz vremena dok je igrao za Cibonu"
"Džening iz vremena dok je igrao za Cibonu"

Završnica za infarkt na Bosforu! Džening trojkom uz zvuk sirene uzvratio udarac Realu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.04.15. | 22:57

Madriđani se umalo vratili posle 13 poena zaostatka, ali bivši bek Cibone i Nenad Krstić nisu dozvolili da im se to desi i treći put u seriji

Džening iz vremena dok je igrao za CibonuDva puta je Anadolu Efes u madridskim susretima gubio dvocifrenu prednost, ali u Istanbulu Nenad Krstić i pre svih maestralni Met Džening nisu dozvolili Realu da se turskom timu izmigolji iz ruku.  Sa šest vezanih poena u poslednjoj četvrtini Krstić je odbio je brutalan nalet Serhija Rodrigeza, da bi Džening uz zvuk sirene pogodio za konačnih 75:72 i još jednu utakmicu na Bosforu.

Toliko je raspoložen večeras bio Džening da bi verovatno uspeo da košarkašku loptu probaci i kroz rupu na bilijarskom stolu. Samo u trećoj četvrtini ubacio je 15 poena i Efesu doneo prednost od 56:46 da bi početkom poslednje deonice još jednom bio prezican iza linije za tri, pa su domaći poveli sa 59:46.

Izabrane vesti

I kao da su se tada uplašili da će se Kraljevski klub opet razgoropaditi kao što je to činio u dve prve utakmice kada se vraćao posle minusa od 11, pa 17 poena.

Uostalom, Serhio Rodrigez i jeste "poludeo" i uzvratio neverovatnom žestinom. Nemilice je zasipao protivnički koš, u četvrtoj četvrtini postigao je 15 poena, sve dok nijeprimakao Kraljevski klub na bod zaostatka. Odgovorio je Nenad Krstić sa šest uzastopnih poena, dva minuta i 13 sekundi pre kraja Efes je vodio sa 68:61.

Ali Rodrigezovo ludilo povuklo je i ostale prvotimce Reala. Serhio Ljulj, Rudi Fernandez i na kraju Džejsi Kerol trojkom sedam sekundi pre kraja doveli su Real do izjednačenja 72:72. Dontaje Drejper je brzo preneo loptu preko terena, imao je otvoren put ka obruču, ali se pomalo neshvatljivo odlučio da loptu vrati do Dženinga. Amerikanac se nije zbunio. Uz zvuk sirene je iz sedmog pokušaja ubacio i petu trojku i sa 21 poenom za svega 19 minuta na parketu doneo pobedu četi Dušana Ivkovića.

Krstić je meč završio sa 17 poena i sedam skokova, dok su u Realu najefikasniji bili Rodrigez sa 17, Ljulj sa 15 i Ferndandez sa 12. Ovaj put nije vredelo.


tagovi

Serhio RodrigesSerhio LjuljRudi FernandesNenad KrstićMet DženingKK Real MadridEvroligaAnadolu Efes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara