""
""

Adios čuvene Kornjače! Stvorio od Furije silu i sad uživa u penziji (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | čet. 05.12.13. | 12:41

Nekadašnji selektor Španije Luis Aragones objavio kraj trenerske karijere

Nekadašnji selektor reprezentacije Španije Luis Aragones (75) saopštio je da je završio trenersku karijeru.

Reč je o čoveku koga mnogi u Španiji smatraju ga jednim od najzaslužnijih za uspon Furije, koja je u poslednjih pet godina najbolja selekcija na svetu, jer je upravo Aragones doneo Španiji titulu prvaka Evrope 2008. godine u Austriji i Švajcarskoj, a zlatni niz potom je nastavio Visente del Boske na Mundijalu 2010. i EP prošle godine.
"Za mene je sada teško da treniram bilo koju ekipu, sada možete da kažete da je Aragones prošlost. Više neću trenirati nikoga", rekao je Aragones.

Izabrane vesti

On se uoči EP 2008. godine zahvalio starijim igračima poput Raula i Mičela Salgada, a onda izgradio igru uglavnom oko fudbalere Barselone i njihovog "tika-taka" stila kratkih pasova.

Iskusni stručnjak je posle uspeha na tom EP odlučio da se povuče i preuzme turski Fenerbahče. Od 2009. godine bio je bez angažmana.
"Jedan od razloga za ovakvu odluku su i moje godine, zato mi nije bilo teško da se povučem. Kada sam otišao iz Turske, znao sam da će mi biti teško da nastavim da radim. Sada je definitivno kraj", dodao je Aragones, koji je trenersku karijeru počeo 1974. godine u madridskom Atletiku, a zatim je vodio Betis, Barselonu, Espanjol, Sevilju, Valensiju, Ovijedo i Majorku.

(FOTO: Guliver/Getty images, Action images)


tagovi

EvropaLuis Aragonesmeđunarodni fudbalFudbalska reprezentacija ŠpanijeŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara