Afera Noor 1: Gazda Olimpijakosa optužen za dilovanje droge

Vreme čitanja: 1min | pet. 23.03.18. | 16:13

Grčki fudbal u ozbiljnom problemu

Gazda PAOK suspendovan zbog toga što je u derbiju sa AEK-om izašao na teren sa pištoljem za pasom, a prvi čovek Olimpijakosa - optužen za dilovanje droge! Grčki fudbal sve dublje tone. Poslednja informacija kaže:  vlasnik najtrofejnijeg grčkog kluba Olimpijakosa, Vangelis Marinakis, optužen je zbog dilovanja droge!

Sve je posledica velike afere Noor 1. Reč je o brodu koji je u junu 2014. iz Dubaija u Grčku doneo dve tone heroina.

Izabrane vesti

Biznismen Makis Janusakis već je osuđen na doživotnu robiju, a pritom je otptuživao ministra odbrane Panosa Kamenosa da ga je ucenjivao kako bi ovaj optužio Marinakisa da je učestvovao u celoj šemi. Tek sada, optužnica protiv Marinakisa je i zvanično optužen.

Optuženi su još trojica čoveka, među njima i advokat Vangelis Bajraktaris, te vlasnik brodova Ilijas Cakiris. Svoj četvorici je zabranjeno da do daljeg napuštaju Grčku. Svi su optuženi za udruživanje u zločinačku organizaciju, posedovanje i dilovanje droge.

Marinakisova biografija je inače - postala je to praksa u krugu gazdi grčkih klubova - puna kontroverznih optužbi. Ponajviše je bilo onih o navodnim nameštanjima utakmica. Ipak, sve su odbačene kao neosnovane, a pitanje je da li će i ova poslednja, svako najteža do sada, proći na sudu.

Bilo kako, grčki fudbal u ozbiljnom problemu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vangelis Marinakis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara