"Slavlje Volfzburga"
"Slavlje Volfzburga"

Akinfejev Tragični izbacio CSKA iz Lige šampiona, niko iz Grupe B još nije siguran u osmini finala (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.11.15. | 19:51

Andre Širle strelac za pobedu Volfzburga u Moskvi. Zoran Tošić imao najbolju šansu za Amejce. Mnogo toga zavisi od susreta Mančester junajteda i PSV-a

Slavlje VolfzburgaJedan ljuti klub ostao je bez proleća u Ligi šampiona, u Grupi B ostalo ih je još tri koji se tome nadaju. CSKA će morati da sačeka neku drugu priliku, pošto je kardinalna greška Igora Akinfejeva, ne tako davno možda i najtalentovanijeg golmana na planeti oduzela Armejcima šanse da se domognu 16 najboljih na Starom kontinentu. Volfzburg je u Moskvi slavio sa 2:0 zahvaljući dvostrukom strelcu Andreua Širleu, ali i Akinfejevu, glavnom krivcu za to što je meč uopšte otišao u pogrešnom smeru za CSKA:

Prvi udarac Širlea bi, naime, verovatno završio u autu da Akinfejev nije reagovao na jedini način na koji nije smeo. Bacio se do tog trenutka vrlo solidni golman ruskog tima na loptu koja je išla paralelno sa gol linijom, ali mu se ona izmigoljila ispod ruke. Pritom se i očešala o nju i promenila pravac taman toliko da upropasti inače veoma dobro izdanje moskovskog tima. Užasna reakcija 29-godišnjeg golmana. Mada više i ne toliko začuđujuća kada je Akinfejev u pitanju. Karijera kojoj su mnogi predviđali nebesa već godina je u strmoglavom padu.

Izabrane vesti

Kiks u tom 67. minutu zasenio je sve prethodne dobre intervencije Akinfejeva, pre svega onu na pokušaj Maksa Kruzea još iz prvog poluvremena. Sa druge strane, CSKA samo sebe može da krivi što nije stigao do gola. Držao je konce igre u svojim rukama, ali je nedostajao završni pas. Ili završni šut u slučaju Zorana Tošića, koji se tokom celog života “svađa sa stativama“. Samo pet minuta pre no što je Širle urušio sve napore domaćeg tima Tošić se, naime, našao u idealnoj situaciji. Alan Džagojev mu je šmekerski ostavio loptu na ivici šesnaesterca, Tošić je nišanio, ali je nažalost promašio za koji centimetar. Opet ta stativa?!

Onaj već opisani prvi gol Širlea ubacio js crva sumnje u glave igrača ruskog tima. Izgubili su samopouzdanje, do tada prisutna nervoza se proširila po terenu. Dalo se odmah naslutiti da CSKA neće umeti da se izbavi iz neprijatne situacije iako bi mu i bod verovatno davao šanse da se nađe u osmini finala Lige. Nemilosrdni Širle, koja je Diter Heking u 61. minutu uveo kao džokera sa klupe,  u 88. minutu potrudio se da otkloni sve dileme oko ishoda meča. Akinfejev je bio nemoćan. Ali neće ga to oprati pred navijačima.

CSKA je ostao na koti od četiri boda. Volfzburg je sa devet preuzeo prvo mesto na tabeli Grupe B barem do okončanja susreta Mančester junajteda i PSV-a na Old Trafordu večeras. Navijače Vukovi za Junajted. Neka ubedljiva pobeda engleskog giganta dovela bi ga na prag plasmana u narednu rundu takmičenja. Tri boda je ispred PSV-a, dva tima imaju identičan učinak u međusobnim duelima, ali Volfzburg trenutno ima gol razliku bolju za dva pogotka.

Za kraj jedan zanimljiv podatak koji na najbolji način oslikava zašto je CSKA prošao tako kako je prošao. Duel sa Volfzburgom bio mu je čak 36. uzastopni u Ligi šampiona u kojem nije uspeo da sačuva mrežu. Poslednji put je to učinio novembra 2006. godine?!

GRUPA B:

CSKA - Volfzburg 0:2 (0:0)
/Širle 67, 88/

20.45: Mančester junajted - PSV

Poslednje kolo, 8. decembra:

Volfzburg - Mančester junajted
PSV - CSKA

Tabela: Volfzburg 9, Mančester junajted 7, PSV 6, CSKA 4

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zoran TošićVolfzburgRusijaNemackaLiga šampionaIgor AkinfejevEvropaCSKA MoskvaAndre Širle

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara