"Razočaran: Šinđi Okazaki (na travi)"
"Razočaran: Šinđi Okazaki (na travi)"

Ako Lester ne osvoji titulu, bar će znati gde ju je izgubio (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 01.03.16. | 22:41

Vest Bromvič Albion odneo bod sa King Pauer stadiona - 2:2. Čelsi i Everton rutinski do pobeda na gostovanjima

Razočaran: Šinđi Okazaki (na travi)

Lester izgleda posustaje u borbi za titulu...

Izabrane vesti

Fantastična ekipa Klaudija Ranijerija još jednom nije uspela da savlada "goreg od sebe", osvojila je samo bod na domaćem terenu, pa ako na kraju i ne osvoje titulu šampiona Engleske Lisice bar znaju gde su je izgubile. Vest Bromvič Albion je večeras bio drzak i srećan, imao je na golu fantastičnog Bena Fostera, pa je osvojenim bodom na King Pauer Stadionu (2:2), omogućio Totenhemu da sutra uveče protiv Vest Hema juri pobedu za proboj na prvo mesto.

A počelo je loše po Lester, već u 11. minutu Salomon Rondon je pobegao odbrani Lestra i matirao Kaspera Šmajhela za 0:1. Domaćin se vratio u meč u 30. minutu, vezista Drinkvoter je dobro šutirao, lopta je zakačila Okazakija na putu do mreže, prevarila golamana Fostera za 1:1 i veliku radost domaćih navijača.

Bio je to zasluženi izjednačujući gol nakon nekoliko velikih promašaja Lestera, a do prednosti su domaćini stigli u pravom trenutku, baš pred odlazak na pauzu. Sjajnu akciju i asistenciju Mareza petom u pogodak je pretvorio Endi King i učinilo se da je Lester već upisao nova tri boda.

Ali, u nastavku je usledio taj koban 50. minut. Na nekih 25 metara od gola loptu je namestio Krejg Gardner i iz nekoliko koraka, maestralnim šutem pogodio same rašlje Šmajhelovog gola za, ispostaviće se kasnije, konačnih 2:2. Majstorski gol...

Imao je Lester prilike da u preostalih 40 minuta dođe do pobede. Okazaki je pogodio prečku, Vardi je sam imao nekoliko izglednih situacija, a poslednju šansu u nadoknadi vremena propustio je rezervista Uljoa, koji nije ponovio malo čudo kao pre nekoliko dana protiv Noriča, pa su se Lisice na kraju ipak zadovoljile bodom. 

Čelsi je upisao novu pobedu na gostovanju u Noriču (2:1) kojom je nastavio solidan niz rezultata i probio se na osmu poziciju, nakon očajnog početka sezone. Već u prvom minutu Brazilac Kenedi je sjajnim udarcem sa ivice šesnaesterca matirao golmana Noriča Džona Rudija, a tačku na rutinsku pobedu Plavaca stavio je Dijego Kosta u nadoknadi prvog poluvremena. Gosti su lagano odradili posao u nastavku, a utešni pogodak Nejtana Redmonda u 61. minutu nije na kraju uticao na konačan ishod i trijumf Plavaca.  

Everton nije imao problema sa odavno otpisanim fenejrašem Aston Vilom koju je ubedljivo porazio na gostovanju u Birmingemu sa čak 3:1, a jedan od tri pogotka za goste postigao je i fantastični Romelu Lukaku koji se s brojkom od 17 pogodaka približio Džejmiju Vardiju na dva gola zaostatka u trci za najboljeg strelca Premijer lige.

Važnom trijumfu se večeras radovao i Bornmut koji je na svom terenu golovima Stiva Kuka i Benika Afobea porazio solidni Sautempton sa 2:0 i približio se opstanku jer sada ima čak osam bodova više od Njukasla koji je na 18. mestu, koje vodi u niži rang. Sanderlend je bio nadomak poraza od Kristal Palasa kod kuće, ali je rezervista Fabio Borini u nadoknadi vremena izjednačio na 2:2 i tako doneo značajan bod Crnim mačkama u pokušaju d aizbegnu selidbu u niži rang.

PREMIJER LIGA – 28. KOLO

Utorak

Aston Vila – Everton 1:3 (0:2)
/Gested 80 - Mori 5, Lenon 30, Lukaku 60/

Bornmut – Sautempton 2:0 (1:0)
/Kuk 31, Afobe 79/

Lester – VBA 2:2 (2:1)
/Drinkvoter 30, King 45+1 - Rondon 11, Gardner 50/

Norič – Čelsi 1:2 (0:2)
/Redmond 68 - Kenedi 1, Kosta 45+1/

Sanderlend – Kristal Palas 2:2 (1:0)
/Borini 90+1, N'Doje 36 - Vikam 61, 67/

Sreda

20.45 Arsenal – Svonsi
20.45 Njukasl – Stouk
20.45 Vest Hem – Totenhem
21.00 Liverpul – Mančester Siti
21.00 Mančester Junajted - Votford

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vest Bromvič AlbionToni PjulisPremijer ligaNorič SitiLester SitiKrejg GardnerKlaudio RanijeriEvertonEngleskaDani DrinkvoterČelsiAston Vila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara