Alan Dzagoev ili hronika beskrajnog niza povreda

Vreme čitanja: 1min | čet. 21.02.19. | 13:51

Ruski reprezentativac ponovo na bolovanju, verovatno do kraja sezone

Kada se pojavio, bio je najveća nada ruskog fudbala. Verovalo se da će on, Alan Dzagoev, lansirati Baćuške među najbolje reprezentacije Evrope.

Debitovao je za CSKA sa 17 leta, 2008. godine. Tri sezone kasnije zadobio je prvu ozbiljniju povredu. I onda ušao u vrzino kolo iz kojeg se do danas nije izvadio.

Izabrane vesti

Armejci su se u Španiji spremali za nastavak sezone, igrali su prijateljsku utakmicu sa Kartaginom, kada se Dzagoev ponovo srušio na zemlju i nije mogao da ustane. Nosila, automobil, bolnica. Prva procena: stradalo je bedro, možda je za Alana završena i sezona.

A kako pišu ruski mediji, možda i – karijera! Alanu Dzagoevu na leto ističe ugovor sa CSKA, a Moskovljani oklevaju da mu ponude novi. Nije ni čudo kada je kreativni vezista veći deo karijere proveo na bolovanju, nego na terenu.

Poslednja sezona kada je odigrao više od dve trećine utakmica bila mu je 2015/2016. Ni Mundijal čak Dzagoev nije odigrao. Povredio se na prvom meču protiv Saudijske Arabije, pa ponovo bio na terenu tek protiv Hrvatske, kada se za Ruse takmičenje i završilo.

I sada ponovo ga čeka pauza... 

(FOTO: Reuters)


tagovi

Alan Džagojev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara