"Alaškert ili Pjunik"
"Alaškert ili Pjunik"

Alaškert je ozbiljan favorit… Mada je na surduličkom nivou

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.08.17. | 08:01

U derbiju četvrtog kola prvenstva Jermenije aktuelni šampion čeka najtrofejniji Pjunik

Alaškert ili PjunikProbajte da pronađete neku informaciju na jermenskim medijima i videćete da i oni najviše prate Henriha Mhitarjana i Juru Movsisjana, jer i Solt Lejk Siti sa 30-godišnjim napadačem sada već bivšeg napadača reprezentacije zanimljiviji je od prvenstva Jermenije. Uostalom, najskuplji tim je u jermenskoj Premijer ligi je Alašker sa vrednošću ekipe od 4.580.000 evra, negde na nivou Radnika iz Surdulica prema specijalizovanom sajtu Transfermarkt.

Alaškert je ipak dvostruki uzastopni šampion Jermenije, ali i tim koji je na početku sezone baš i ne izgleda tako. Sa četiri boda treći je tabeli, ali samo zato što u Jermeniji prvu ligu igra svega šest timova po - ovo verovatno niste viđali često - po šestokružnom sistemu. Ako ništa drugo njegove utakmice najefikasniji u ligi sa prosekom od 3,33 gola po meču. Članovi Alaškera su inače i Mladen Zeljković, 29-godišnji desni bek iz Novog Sada koji je između ostalih igrao za Radnik iz Bijeljine, Željezničar i Vesterlo, te Danijel Stojković, 27-godišnji Beograđanin, bivši štoper Voždovca, OFK Beograda i - Radnika iz Surdulice.

Izabrane vesti

U suprotnom uglu Pjunik, najtrofejniji klub Jermenije, osvajač 14 titula prvaka i trenutno drugoplasirani tim na tabeli sa bodom iznad Alaškerta. Vodeći Širak ima maksimalnih devet bodova. Klub koji je baš nedavno promenio vlasnika. Umesto predsednika Fudbalskog saveza Jermenije Rubena Hajrapetjana i poslanika u Skupštini Samvela Aleksanjana klub je preuzeo biznismen Artur Sogomonjan. Namera je da se klub vrati na stare staze uspeha.

Međutim, Alaškert je favorit i njegovi lošiji rezultati na početku sezone uglavnom se pripisuju tome što je igrao kvalifikacije za Ligu Evrope. I bio veoma solidan u dvomeču sa ekipom BATE Borisova (1:1 u Belorusiji i potm poraz od 1:3 na domaćem terenu). Četvorica igrača Alaškerta reprezentativci su Jermenije. Vreme je da Alaškert pokaže da je najbolji, iako je prošle sezone uglavnom bodove osvajao na strani, a ne kod kuće.

A Jermeni će svejedno nastaviti da navijaju za Mančester junajted i Solt Lejk Siti...

Jermenija 1, parovi četvrtog kola:

15.00: (1,55) Alaškert (3,80) Pjunik (5,90)

Subota:
15.00: Širak - Ararat

Nedelja:
15.00: Banants - Gandžasar 

(FOTO: Shutterstock)


tagovi

AlaškertEvropaJermenijameđunarodni fudbalPjunik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara