"slavlje u Vitoriji"
"slavlje u Vitoriji"

Alaves... Lakše je ubosti sedmicu na Lotou nego dan kad će Baskima da se igra (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.04.17. | 22:36

Viljareal je imao nesreću da im se namesti u danima kad su bili raspoloženi

slavlje u VitorijiNije prvi put da tim kome se predviđala borba za opstanak iznenadi. I nije to Alavesovo mesto u sredini tabele toliko čudno. Koliko jesu mečevi u kojima su Baski osvajali bodove. Samo na primer, na gostovanju kod Barselone pobeda, pa dva remija sa Atletikom, jedna sa Seviljom, jedna pobeda nad Valensijom, Real Sosijedadom... I gomila poraza od timova koji su u njegovom rangu. Ali najjači timovi izazovu neku čudnu energiju u timu Maurisija Pelegrina. Viljareal to najbolje zna. Posle 0:2 na Madrigalu, Žuta podmornica je pretrpela još jedan neuspeh u sudaru sa Alavesom. Na Mendizorozi 2:1.

Kao i u njihovom prvom sudaru Ibai Gomez se ispostavio kao koban igrač po Viljareal. I na Madrigalu je on bio strelac prvog gola. I sada opet. Strašan je to gol. Ničija lopta pala mu je na nogu na ivici kaznenog prostora, a Gomez je topovskim prizemnim udarcem neodbranjivo gađao u mrežu Serhija Asenha.

Izabrane vesti

Tu nije bio kraj Viljarealovim mukama, pošto je u bukvalno poslednjim sekundama prvog poluvremena Alaves uspeo da duplira prednost. Bila je to školska akcija koju je posle centaršuta Kika Femenije preciznim udarcem glavom krunisao visoki defanzivac Rodrigo Eli.

Tek u nastavku je Viljareal počeo da demonstrira da je tim sa objektivno većim kvalitetom u nogama. Ali ako Alaves nešto zna - zna da se brani. Dugo je gostima trebalo da probije bedem pred golom domaćina. Uostalom, u 70. minutu je to učinio tek posle vrlo nespretne reakcije Tea Ernandeza, koji je poklonio loptu Mariju Gasparu, da bi je ovaj prosledio do Sedrika Bakambua, a ovaj iza leđa Fernanda Pašeka za ispostavilo se konačnih 2:1.

Mogao je Bakambu da izraste i u apsolutnog junaka Viljareala, ali je u sudijskoj nadoknadi, posle Elijeve loše procene, sa sedam metara šutirao pored gola kada je bio oči u oči sa Pašekom. Doduše, mogao je i Alaves još ranije da reši pitanje pobednika. Koji minut ranije Aleksandar Katai, koji je u 77. minutu ušao u igru, bio je sam pred Asenhom, ali mu je dugo trebalo da se namesti čime je dozvolio prekaljenom Mateu Musakiju da na vreme reaguje i izblokira pokušaj srpskog reprezentativca. Drugi njegov pokušaj. Nešto pre toga bio je za malo neprecizan kada je iz mnogo teže situacije sa 20 metara oprobao levicu.

PRIMERA, 32. kolo:

Petak:

Atletik Bilbao - Las Palmas 5:1 (3:1)
/San Hoze 7, Muniain 9, 58, Aduric 18, 59 - Bigas 12/

Subota:

Deportivo La Korunja - Malaga 2:0 (0:0)
/Hoselu 47, Moskera 67/

Sporting Hihon - Real Madrid 2:3 (1:1)
/Čop 14, Vesga 50 - Isko 17, 90+1, Morata 59/

Atletiko Madrid - Osasuna 3:0 (1:0)
/Karasko 30, 47, Filipe/

Barselona - Real Sosijedad 3:2 (3:2)
/Mesi 17, 37, Alkaser 44 - Umtiti 42ag, Prijeto 45+1/

Nedelja:

Leganes - Espanjol 0:1 (0:0)
/Baptistao 90+2/

Valensija - Sevilja 0:0

Real Betis - Eibar 2:0 (1:0)
/Martin 2, Sebaljos 89/

Granada - Selta 3:0 (1:0)
/Hozabed 23, Marselo Dijaz 73, Bovu /

Ponedeljak:

Alaves - Viljareal 2:1 (2:0)
/Ibai Gomez 35, Eli 45 - Bakambu 70/tabela Primere

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaIbai GomezPrimerarodrigo eliSedrik BakambuŠpanijaViljareal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara