"Razočaranje crveno-belih"
"Razočaranje crveno-belih"

Amateri Salcburga ponizili Zvezdu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.02.13. | 16:10

B tim Red Bula, koji se takmiči pod imenom Pašing u trećoj ligi Austrije, deklasirao crveno-bele sa 3:0

Razočaranje crveno-belih

Pomračenje uma crveno-belih u pretposlednjoj proveri tokom priprema u Beleku! Drugi tim Red Bul Salcburga, koji se u trećoj ligi Austrije kali pod grbom Pašinga, ponizio je Crvenu zvezdu deklasiravši je sa 3:0 (0:0) za drugi poraz Zvezde u Turskoj.

Izabrane vesti

Koliko je Zvezda danas bila očajna Austrijanci su mogli i do ubedljivije pobede, ali je golman Aleksandar Kirovski u nekoliko navrata spasio siguran gol. Međutim, nije mogao da doveka pokriva greške indisponiranih, a često i nezainteresovanih saigrača.

Prvi put je poklekao u 47. minutu kada je poslednja linija Zvezde loše reagovala na jedno dubinsku loptu, pogrešio je 18-godišnji Nikola Karaklajić, i dozvolila Sobkovu da izleti sam pred Kirovskog i matira ga za 1:0. Samo minut kasnije gotovo preslikana akcija Salcburga (ponovo kiks kod postavljanja ofsajd zamke) s tim da je mrežu Zvezde zatresao Šobezberger.

Za konačnih 3:0 dobrim delom je zaslužan i Filip Mladenović, koji je lako ispao iz igre i potom skrivio penal koji je Perhold u 83. minutu pretvorio u potpuni potop beogradskog kluba!

Zvezda je imala veći posed lopte, ali je u napadu bila jalova, iako je mogla barem da ublaži poraz. Međutim, udarci Stefana Mihajlovića, Miloša Dimitrijevića i Vukana Savićevića nisu dali rezultat.
Svaka utakmica donosi neku pouku i zakljućak, pa ćemo i iz ovog poraza naučiti. Činjenica je da, kao što je juče (iz pobede protiv Petrolula) bilo pozitivnih zaključaka, danas utisak potpuno suprotan. Utisci se, ipak, slažu, stvara se hijerarhija i vidi se koliko ko hoće i koliko ko možemo. Idemo dalje”, istakao je Janković ali nije precizirao na koga misli kada kaže da pojedinci jednostavno ne mogu.

Janković je, inače, na teren izveo igrače koji bi trebalo da na proleće obavljaju ulogu rezervista, pa su ispred Kirovskog igrali Vešović, Mladenović, Krneta i Reljić, u vezi Garido, Dimitrijević, Karaklajić, Milunović i Kadu, a u napadu Stefan Mihajlović. Priliku su u drugom poluvremenu dobili  Ognjen Ožegović i Vukan Savičević.

Ipak, to što je igrao rezervni sastav nikako ne sme da predstavlja alibi za katastrofalno izdanje protiv Austrijanaca, koje bi posle devet pobeda u 10 kontrolnih utakmica moglo da poljulja samopouzdanje ekipe.

Jer, u generalki protiv A tima Šahtjora crveno-beli će realno igrati protiv kvalitetnijeg protivnika.

Posebno ako se, kao u duelu sa Pašingom, želja za pobedom bude svela na nekoliko imena obzirom da KaduMiloš Dimitrijević pre svih u imenu austrijskog trećeligaša nisu pronašli dovoljan motiv "da izginu na terenu" kako se to često kaže. Ovi drugi ili nisu mogli sami ili jednostavno nemaju kvalitet da u ovom trenutku iznesu teret grba koji nose. 

(FOTO: Star Sport, arhivska)


tagovi

Antalija 2013FK Crvena zvezdaFilip MladenovićNikola KaraklajićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara